26 Απριλίου 2024

Έμμεση παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9

Έμμεση παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9

Έμμεση παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9, δόθηκε από το υπ.οικ., κυρίως μετά τις έντονες αντιδράσεις από τους λογιστές, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TaxisNet.Έμμεση παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9

Η παράταση είναι μέχρι τα μέσα Ιουνίου, χωρίς να διευκρινίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία. Επομένως οι δηλώσεις που θα γίνονται προσεχώς και πέραν της 30ης Μαΐου (όπως ήταν η προθεσμία), δεν θα επιβαρυνθούν με το προβλεπόμενο πρόστιμο των €100. Καλό όμως είναι, εφόσον δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία, οι υπόχρεοι να μην αμελήσουν να την κάνουν το δυνατόν άμεσα.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπ.οικ., έχει ως εξής:

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.
Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.”

Βλ. και άλλα σχετικά άρθρα:

Κόκκινο καμπανάκι κρούει η ΓΓΔΕ στους υπόχρεους φορολογούμενους για την υποβολή δήλωσης ακινήτων Ε9, η οποία λήγει στις 30 Μαΐου 2014

και

ΠΟΛ 1052: Διευκρινιστικές οδηγίες για τύπο και περιεχόμενο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων

Related posts