28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Έχεις καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Έχεις καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Έχεις καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Στην Θεσσαλονίκη, όσοι έχουν κάποια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους στο «Thessaloniki Start up Innovation Hub» της «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Α.Ε.».
Υποβάλλονται πλέον οι προτάσεις για να περάσουν από τον πρώτο κύκλο αξιολόγησης, που αναμένεται στις 15 Μαίου. Και βέβαια, εάν η πρόταση περάσει από την όλη διαδικασία, μπορεί να υλοποιηθεί, βρίσκοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια αλλά και προσδίδοντας στον φορέα της και άφθονη υποστήριξη!Έχεις καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα τι είναι και πως λειτουργεί:

Τι είναι συγκεκριμένα, το «Thessaloniki Start up Innovation Hub»;

Είναι ένας συνολικός μηχανισμός υποβοήθησης:

  • νέων ιδεών με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που βασίζεται στην καινοτομία
  • νέων ανθρώπων – ομάδων κάθε ηλικίας που ελπίζουν στην έξοδο από την κρίση μέσω της νεοφυούς (start-up) επιχειρηματικότητας.

Πού βρίσκεται το Thessaloniki Start up Innovation Hub;

Το Thessaloniki Start up Innovation Hub θα εγκατασταθεί εντός του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και φιλοδοξεί να αποτελέσει το επίκεντρο του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.

Τι προσφέρει το Thessaloniki Start up Innovation Hub στις νέες ιδέες;

Προσφέρει ένα συνολικό πλέγμα υπηρεσιών προς εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις όπως: α) σύγχρονο χώρο δημιουργικής συνεργασίας στο επίκεντρο του οικοσυστήματος καινοτομίας στο «ΝΟΗΣΙΣ» β) δικτύωση με έμπειρους επιχειρηματίες και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό και γ) επιπλέον, παρέχει σειρά συναντήσεων (workshops) και εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα:

  • Επιχειρηματικού σχεδιασμού
  • Προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας
  • Κοστολόγησης
  • Φοροτεχνικών υπηρεσιών
  • Στρατηγικής και Μάρκετινγκ
  • Βελτιστοποίησης Προσωπικών Δεξιοτήτων
  • Σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης για καινοτομικές επιχειρήσεις
  • Δυνατότητα παρουσίασης (pitch) σε δυνητικούς επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ποιος είναι ο τελικός στόχος;

Τα επιχειρηματικά σχέδια μετά από την διαδικασία ωρίμανσης του Thessaloniki Start up Innovation Hub θα συμμετέχουν σε συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές. Η ανεύρεση αρχικού επενδυτικού κεφαλαίου θεωρείται η απαρχή μιας επιχειρηματικής προσπάθειας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.thessinnozone.gr

Related posts