14 Μαΐου 2024

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 η υποβολή Καταστάσεων Πελατών-Προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2014

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 η υποβολή Καταστάσεων Πελατών-Προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2014

Στις υποχρεώσεις προς υποβολή, ας μην ξεχνάμε και την υποβολή Καταστάσεων Πελατών-Προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2014, οι οποίες έχουν παραταθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικά με την υποχρέωση ΜΥΦ έτους 2014 υπενθυμίζουμε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

Με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση έως την 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014.

Αναφορικά με τις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών έτους 2015, ανακοινώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προβεί κατόπιν συνεργασίας και διαβούλευσης με όλα τα σωματεία των λογιστών, σε βελτιώσεις του τρόπου υποβολής των εν λόγω καταστάσεων προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό κόστος στις επιχειρήσεις και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών.

Δείτε τη σχετική ΠΟΛ 1017/15-01-2015 (Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 222 Β΄/17.2.2015) ΕΔΩ

Σχετικά με την υποχρέωση ΜΥΦ έτους 2015 υπενθυμίζουμε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 17 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διευκρινήσεις για τις Καταστάσεις Φορολογικών Στοιχείων έτους 2015
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη παροχής στους φορολογούμενους πρόσθετου χρόνου για τη διευκόλυνσή τους ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων ημερολογιακού έτους 2015, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία:

α) Καταχωρούνται συγκεντρωτικά (καθαρή αξία), χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών (Φ.Τ.Μ.), με μια εγγραφή ανά αριθμό Φ.Τ.Μ. ή συγκεντρωτικά με τα λοιπά στοιχεία λιανικών συναλλαγών.

β) Ειδικά οι καταστάσεις του πρώτου, δεύτερου και τρίτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2015, υποβάλλονται μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2015.

γ) Σε περίπτωση αποκλίσεων, δεν απαιτείται η διόρθωση των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών εφόσον η διαπιστωθείσα, μετά από έλεγχο, συνολική αξία της απόκλισης ανά αντισυμβαλλόμενο δεν ξεπερνά το ποσό των 100 ευρώ.

Δείτε το σχετικό Δ.Τύπου ΕΔΩ…

****

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση για την υποβολή των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών έτους 2014, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται τροποποίηση των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών σε περίπτωση που η διαπιστωθείσα, μετά από έλεγχο, απόκλιση δεν υπερβαίνει το ποσό των 10 ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όπου παρατηρούνται μικροδιαφορές στα ποσά μεταξύ δύο υπόχρεων, οι οποίες οφείλονται κυρίως στις στρογγυλοποιήσεις, δεν θα απαιτείται περαιτέρω διόρθωση. Στις λοιπές περιπτώσεις οι διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2015.

Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή, κατά το δυνατόν, της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων και κυρίως των λογιστών για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τη διασφάλιση της υποβολής ορθών πληροφοριών στη Φορολογική Διοίκηση.

 

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts