18 Απριλίου 2024

Αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων

Αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων

Αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων: Με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα πληρώνονται στο εξής τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, καθώς τελειώνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα για να πληρωθεί το νέο ασφάλιστρο.ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων

Ο «αέρας» που δινόταν στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. ξεκινούσε από την ημέρα λήξης του ασφαλίστρου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδας στις ασφαλιστικές εταιρείες, στο εξής δεν θα ανανεώνονται αυτόματα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, μια πρακτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες εταιρίες.

Με τα νέα δεδομένα, που θα πάρουν σύντομα και τη νομική τους τελική μορφή, ένα συμβόλαιο που δεν έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.

Η νέα διαδικασία

Ο ιδιοκτήτης Ι.Χ. θα λαμβάνει έγγραφη ενημέρωση από την ασφαλιστική του εταιρία, μέσω του ασφαλιστή του, σχεδόν 10 μέρες πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Το έγγραφο θα τον ενημερώνει σχετικά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ θα υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει σε νέο συμβόλαιο, θα πρέπει να πληρώσει το ασφάλιστρο προκαταβολικά.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να σταματήσουν οι καθυστερημένες οφειλές προς τις ασφαλιστικές (ρόλο εισπράκτορα είχε ο κάθε ασφαλιστής) που πολλές φορές έφτανε χαριστικά έως και τους 2 ή 3 μήνες, λόγω αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το ποσό αυτό, εκτιμάται ότι πλησιάζει το 1 δις ευρώ, το οποίο πρέπει να διαχειριστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, υπό τον κίνδυνο νέων επισφαλειών.

πηγή newsbomb.gr

Related posts