16 Απριλίου 2024

Απάντηση από ΥΠΕΚΑΚΑ στη ΝΔ: Παντελώς ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο ΕΦΚΑ έχει «παγώσει» τις πληρωμές νέων συντάξεων από την 1/1/2019

Απάντηση από ΥΠΕΚΑΚΑ στη ΝΔ: Παντελώς ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο ΕΦΚΑ έχει «παγώσει» τις πληρωμές νέων συντάξεων από την 1/1/2019

Η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της, υπονομεύοντας σταθερά το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να το εκχωρήσουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εξακολουθούν να παραποιούν την αλήθεια και να «εφευρίσκουν» ελλείμματα στον ΕΦΚΑ.

Είναι παντελώς ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο ΕΦΚΑ έχει «παγώσει» τις πληρωμές νέων συντάξεων από την 1/1/2019. Ο ΕΦΚΑ έχει περιορίσει κατά 73,4% τις 168.922 κύριες συντάξεις που η ΝΔ είχε αφήσει απλήρωτες στα τέλη του 2014 και συνεχίζει κανονικά, και το 2019, την εκκαθάριση παλαιών και νέων συντάξεων. Μόνο τον Ιανουάριο εκδόθηκαν 7.783 οριστικές συντάξεις και πάνω από 2.300 προσωρινές συντάξεις από τον ΕΦΚΑ.

Είναι, επίσης, παντελώς ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο ΕΦΚΑ τροποποίησε τον προϋπολογισμό του για το 2019 προκειμένου να περιορίσει την απονομή νέων συντάξεων.

Η αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έγινε με βάση το μειωμένο ποσό καταβολών προς το ΑΚΑΓΕ και τον ΕΟΠΥΥ που προκύπτει μετά την ακύρωση των περικοπών συντάξεων, στις οποίες επένδυε η ΝΔ, καθώς και από εσωτερική ανακατανομή των προβλεπόμενων δαπανών για την πληρωμή ακόμη περισσότερων νέων συντάξεων για συγκεκριμένες κατηγορίες (ΟΓΑ, χηρείας κα).

Τα πλεονάσματα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΦΚΑ παραμένουν ισχυρά και αδιαμφισβήτητα. Και αποτελούν ισχυρό ανάχωμα στα σχέδια της ΝΔ να τεμαχίσει την κοινωνική ασφάλιση και να εφαρμόσει το Ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ».

○==○==○==○==○

Τι θέλει ο λαός αυτός ο αποβλακωμένος,
που μασκαράς ξεκάλτσωτος εβγήκε στο σεργιάνι,
κι εδώ κι εκείθε πιλαλά καταμουντζουρωμένος;

Δεν θέλει τίποτα, καλό μουντζούρωμα του φθάνει
Μουντζούρα για τη μούρη του και άλλο δεν γυρεύει,
ο ίδιος μασκαρεύεται αντί να μασκαρεύει.

Ποτέ τους Κυβερνήτας του δεν θέλει να πειράξει,
κι αν κάποτε με τ’ όνομα του κλέφτη τους στολίζει,
όμως ως κάτω χαιρετά του κλέφτη το αμάξι,
και με τα δυο του γόνατα εμπρός του γονατίζει.

Αφού αφήνει φανερά καθένας να τον κλέβει,
τι θα κερδίσει τάχατε και αν τους μασκαρεύει;

Για δέτε τι ξεκάλτσωτοι, για δέτε τι μουντζούρα!
για δέτε κι έναν απ’ εδώ με μια κοντή βελάδα,
για δέτε κι άλλον απ’ εκεί με ψεύτικη καμπούρα…
Μπορεί κανείς να μη γελά σε τόση εξυπνάδα;

Γελά ο τάδε κύριος κι η δείνα η κυρία,
μα ξεκαρδίζομαι κι εγώ από την… αηδία.
[Γεώργιος Σουρής]
#PoetryIsNotDead

Related posts