3 Μαΐου 2024

Αναμένεται υιοθέτηση απλοποιημένης φόρμας ΦΠΑ ως τα τέλη Αυγούστου

Αναμένεται υιοθέτηση απλοποιημένης φόρμας ΦΠΑ ως τα τέλη Αυγούστου

Αναμένεται σειρά δράσεων με στόχο τη μείωση διοικητικών βαρών μεταξύ των οποίων και υιοθέτηση απλοποιημένης φόρμας ΦΠΑ ως τα τέλη Αυγούστου. 

απλοποιημένης φόρμας ΦΠΑ ώς τα τέλη Αυγούστου

Σε συνέχεια της μελέτης του ΟΟΣΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με θέμα την «αποτίμηση διοικητικών βαρών σε νόμους και κανονισμούς στην Ελλάδα για 13 επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας», ολοκληρώθηκε η α’ φάση σειράς δράσεων που στοχεύουν στη μείωση διοικητικών βαρών και σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Μία εκ’ των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αφορά την απαλλαγή υποχρέωσης υποβολής δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ για όσες επιχειρήσεις έχουν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ το χρόνο.

Η εποπτεία και παρακολούθηση της υλοποίησης της β’ φάσης θα γίνει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την περίοδο από τέλη Αυγούστου έως και τέλη έτους, ως εξής:

  • Έκδοση απόφασης της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για την υιοθέτηση απλοποιημένης φόρμας ΦΠΑ ώς τα τέλη Αυγούστου.
  • Ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες ως το τέλος Αυγούστου και έκδοση δύο Π.Δ. για την προστασία του περιβάλλοντος εντός του Σεπτεμβρίου.
  • Αξιολόγηση και κατάταξη των μεταποιητικών δραστηριοτήτων στον τομέα των τροφίμων ως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και έκδοση τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων σε εφαρμογή του Ν. 4262/2014 ώς το τέλος Δεκεμβρίου.
  • Έκδοση δύο υπουργικών αποφάσεων για τις τηλεπικοινωνίες ως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και παρουσίαση σχεδίου δράσης για το νέα Εθνικό Πρόγραμμα Ενέργειας σε συνεργασία με την Task Force και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας ως τον Οκτώβριο.

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts