11 Μαΐου 2024

Αποκλείεται το ενδεχόμενο οριζόντιας περικοπής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

Αποκλείεται το ενδεχόμενο οριζόντιας περικοπής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

Αποκλείεται το ενδεχόμενο οριζόντιας περικοπής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με αντίκρισμα στα συνταξιοδοτικά οφέλη. Το υπουργείο αρνείται δηλαδή να υιοθετήσει την σχετική πρόταση επαγγελματικών οργανώσεων.Αποκλείεται το ενδεχόμενο οριζόντιας περικοπής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

Ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου, απάντησε ότι «οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με ανάλογο αντίκρισμα στα συνταξιοδοτικά οφέλη μετά από χρόνια, δεν μπορεί να γίνει και αυτό, διότι θα προκαλούσε δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα στη ρευστότητα του ΟΑΕΕ και γενικά στη λειτουργία του».

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε προς όσους πρότειναν αυτή την αλλαγή, ότι «δεν πρέπει να λησμονούν ότι με τις τρέχουσες εισφορές, τις εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι σήμερα, πληρώνονται οι συντάξεις των συνταξιούχων. Άρα μια πολύ μεγάλη μείωση, οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και ταμειακής ισορροπίας στον ΟΑΕΕ για να καλυφθούν οι συντάξεις που δίδονται σήμερα».

Ο υφυπουργός Εργασίας, πρόσθεσε σχετικά, ότι χθες, ενσωματώθηκε σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας, τροπολογία που παρατείνει για 2 έτη (ήταν έως 31/12/2014 και έγινε έως και τα τέλη του 2016), τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι να μπορούν κατόπιν αιτήσεώς τους, να επιλέξουν την κατάταξή τους στην κατώτερη ή στην αμέσως κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του κλάδου σύνταξης του ΟΑΕΕ.

Επομένως, οι ασφαλισμένοι έως τα τέλη του 2016, έχουν δικαίωμα επιλογής στην κατώτερη ή στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και αυτό πρακτικά σημαίνει μια έμμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ανάφερε ο κ. Μπέζας, εκτιμώντας ότι αυτή είναι μία διάταξη, που στην ουσία λειτουργεί προς όφελος των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ψάχνεις γιὰ Σεμινάρια ποὺ νὰ βελτιώσουν τὴν ἀνταγωνιστικότητά σου; Δὲς ἐδῶ!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts