17 Μαΐου 2024

Αποπληθωρισμός 0,2% τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ευρωζώνη

Αποπληθωρισμός 0,2% τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ευρωζώνη

Αποπληθωρισμός 0,2% τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ευρωζώνη σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat, έναντι πληθωρισμού +0,3% τον Νοέμβριο. Αποπληθωρισμός

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στην Ευρωζώνη παρουσιάστηκε αρνητικός τον Δεκέμβριο (αποπληθωρισμός), για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009. Ήταν με άλλα λόγια κυρίαρχη η πτώση των τιμών και όχι η αύξησή τους.

Η αρνητική μεταβολή των τιμών οδηγήθηκε από την πτώση στις τιμές της ενέργειας (-6,3% συγκρινόμενο με -2,6% το Νοέμβριο), ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα είδη διατροφής, αλκοόλ και καπνό (0,0% συγκρινόμενο με +0,5% τον Νοέμβριο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,0% συγκρινόμενο με -0,1% το Νοέμβριο). Η μόνη αύξηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται στις υπηρεσίες (+1,2%, σταθερός ρυθμός μεταβολής συγκρινόμενος με το Νοέμβριο).

Τα οριστικά δεδομένα για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου 2015.

Ο αποπληθωρισμός που σημειώθηκε, αναμένεται να ωθήσει την ΕΚΤ να λάβει κάποια πρόσθετα μέτρα νομισματικής φύσεως, προκειμένου να αποφύγει την παραμονή της ευρωοικονομίας σε περιοχή αποπληθωρισμού, που είναι αρκετά επιζήμια για την οικονομία.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Στο 11,5% η Ανεργία στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2014
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
✎ Τείνει προς Αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη;

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

Related posts