28 Απριλίου 2024

Από ΕΛΣΤΑΤ και ΥΠΑ κάποιες θετικές ενδείξεις για τον Τουρισμό

Από ΕΛΣΤΑΤ και ΥΠΑ κάποιες θετικές ενδείξεις για τον Τουρισμό

Από ΕΛΣΤΑΤ και ΥΠΑ κάποιες θετικές ενδείξεις για τον Τουρισμό: Στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μας καθιστούν λίγο αισιόδοξους για τον τουρισμό στη χώρα μας, αντισταθμίζοντας τα όσα αρνητικά συνέβησαν με τους Ρώσους tour operators.Από ΕΛΣΤΑΤ και ΥΠΑ κάποιες θετικές ενδείξεις για τον Τουρισμό

Αναλυτικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του δεύτερου τριμήνου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του δεύτερου τριμήνου 2013, ο οποίος και παρουσίασε αύξηση 6,7% έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2013 προς το 2012.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του δεύτερου τριμήνου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του πρώτου τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση 93,1% έναντι αύξησης 162,0% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2013, καταδεικνύοντας βέβαια, την έντονη εποχικότητα του κλάδου.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον μήνα Αύγουστο και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώθηκε αύξηση 15,4% στις πτήσεις εξωτερικού. Η αύξηση θεωρείται ιδιαιτέρως ικανοποιητική όταν η σύγκρισή της γίνεται επί του πολύ ‘δυνατού’ Αυγούστου του 2013.

Παράλληλα, θετική ήταν η εικόνα και στις πτήσεις εσωτερικού, που παρουσίασαν αύξηση κατά 5,8%, δείχνοντας μια τάση ενδεχομένως ανακάμψεως.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Κρίση στην Ουκρανία και πτώχευση ρωσ. Labirint – συνέπειες στην ελληνική οικονομία

Related posts