23 Απριλίου 2024

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Οικογενειακό Επίδομα

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Οικογενειακό Επίδομα

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Οικογενειακό Επίδομα: σταδιακή θα είναι η υποβολή των αιτήσεων, αναλόγως του αριθμού παιδιών των δικαιούχων. Υπολογίζεται ότι επωφελούμενες είναι άνω των 300 χιλιάδων οικογενειών.οικογενειακό επίδομα

Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι φέτος, το οικογενειακό επίδομα θα είναι μειωμένο κατά 50% λόγω της μειώσεως των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 εκατοστιαίες ποσοστιαίες μονάδες.

Οι ημερομηνίες που ξεκινά η υποβολή αιτήσεων είναι οι ακόλουθες:

  • 14 Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με 3 παιδιά και περισσότερα
  • 1 Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με 2 παιδιά
  • 1 Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με 1 παιδί.

Το επίδομα καταβάλλεται για παιδιά που έχουν ηλικία ως 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν ή είναι ανίκανα προς εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα και επιπλέον προϋπόθεση, είναι να είναι άγαμα.

Για να το δικαιούται μια οικογένεια, θα πρέπει ως δικαιούχος, να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή να έχει τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας-λοχείας.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

• Κατά 50% μειωμένο το οικογενειακό επίδομα για το 2014 – Η μείωση στις εργοδοτικές εισφορές το επηρρέασε αρνητικά!

Related posts