28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Αραμπατζή για τη νέα διετή παράταση στα διαχειριστικά σχέδια των βοσκήσιμων γαιών

Αραμπατζή για τη νέα διετή παράταση στα διαχειριστικά σχέδια των βοσκήσιμων γαιών

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον αέρα βρίσκονται οι βοσκήσιμες γαίες της χώρας, μετά τη σκανδαλώδη τροπολογία για νέα παράταση, μέχρι το 2021, στα διαχειριστικά σχέδια. Η Κυβέρνηση ναρκοθετεί τα οριστικά δικαιώματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επόμενη Κ.Α.Π. 2021-2027».

Πλήρης δήλωση

«Σκάνδαλο και ομολογία αποτυχίας συνιστά η χθεσινή, αιφνιδιαστική, κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με την οποία δίνει ακόμη δύο χρόνια παράταση στην εκπόνηση, υποβολή και έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βοσκήσιμων γαιών.

Τέσσερα χρόνια πλήρους απραξίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι το πρώτο νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ Ν. 4351/2015 ήταν η ψήφιση της δίχρονης παράτασης ολοκλήρωσης των κρίσιμων αυτών σχεδίων, που έπρεπε να είναι έτοιμα μέχρι 31/01/17! Από το ‘17 στο ‘19 και από το ‘19, προεκλογικά, στο ‘21!

Η Κυβέρνηση των παρατάσεων και του μηδενικού έργου, που μέχρι πριν λίγο δήλωνε έτοιμη στις σχετικές επανειλημμένες οχλήσεις της Ν.Δ., επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας. Ναρκοθετεί έτσι, χωρίς ντροπή, τα οριστικά δικαιώματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επόμενη Κ.Α.Π. 2021-2027. Και το κάνει σε μια χρονική συγκυρία, που οι επιλέξιμες εκτάσεις μας, η βάση δηλαδή για την ενεργοποίηση των επιδοτήσεων, απαγορεύεται να τίθενται εν αμφιβόλω.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο, όταν μάλιστα οι συζητήσεις βρίσκουν την χώρα μας αντιμέτωπη αφενός με την επικείμενη μείωση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, αφετέρου με τις γνωστές πιέσεις για απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων, την “Εξωτερική Σύγκλιση”- ευθεία απειλή για τη χώρα μας- η Κυβέρνηση εγκληματεί!

Ας μας απαντήσει ο κ. Αραχωβίτης με πόσα εκατομμύρια επιλέξιμους βοσκοτόπους προσέρχεται η χώρα μας στη νέα Κ.Α.Π.; Γιατί ήταν η Κυβέρνηση της Ν.Δ., που της παρέδωσε το 2014 με το Ν. 4264/2014 μια τεράστια εθνική διαπραγματευτική επιτυχία πολλαπλασιασμού των επιλέξιμων εκτάσεων της χώρας μας, σύννομου προς το δίκαιο της Ε.Ε., εξασφαλίζοντας για πάντα φθηνή και ανέξοδη βοσκή, απρόσκοπτη ροή επιδοτήσεων, χωρίς πρόστιμα. Και από τη διαπραγματευτική αυτή επιτυχία, φτάνουμε σήμερα σε ένα μνημείο ανικανότητας και αβελτηρίας, αλλά και υπονόμευσης του μέλλοντος του Αγροτικού τομέα».

>>>  |☼| |☼||☼||☼| |☼|  <<<

Μαζεύονται γύρω μου οι άνθρωποι
ν’ ακούσουν
Μέλι, λένε, στάζει το στόμα μου
Μελίρρυτε, μου φωνάζουν
Χρυσόστομε
Αν όμως αντί χεριών είχα φτερά
θα πετούσα
κρατώντας το στόμα μου κλειστό
[Α. Κέντζος]
#PoetryIsNotDead

Related posts