25 Απριλίου 2024

Αρνητικά παραμένουν τα δεδομένα στο λιανικό εμπόριο και τον Σεπτέμβριο

Αρνητικά παραμένουν τα δεδομένα στο λιανικό εμπόριο και τον Σεπτέμβριο

Αρνητικά παραμένουν τα δεδομένα στο λιανικό εμπόριο και τον Σεπτέμβριο: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν απογοητευτικά για το λιανικό εμπόριο της χώρας μας, κατά τον Σεπτέμβριο.Λιανικού Εμπορίου

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε αξία) κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με το δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, σημείωσε μείωση κατά 0,9%, δηλαδή σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2014, σημείωσε μείωση κατά 3,5%, δηλαδή σε τρέχουσα μηνιαία βάση.

Ο δείκτης όγκου κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2014, συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, σημείωσε αύξηση κατά 2,2% (σε ετήσια βάση), ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2014, σημείωσε μείωση κατά 9,0% (σε μηνιαία βάση).

Από την ανάλυση του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (σε αξία), που σε ετήσια βάση κατήλθε κατά 0,9%, διαπιστώνουμε τις εξής κύριες μεταβολές:

Πτώση κατέγραψαν οι υποκατηγορίες των Επίπλων-Ηλεκτρ. Ειδών-Οικιακ.Εξοπλισμού κατά 3,4%, των Καυσίμων κατά 2,7% και των Μεγάλων Καταστημάτων Τροφίμων κατά 1,9%, ενώ αύξηση παρουσίασαν τα Φαρμακευτικά-Καλλυντικά κατά 6,4% και τα Βιβλία-Χαρτικά-Λοιπά Είδη, κατά 1,7%.

Αναλύοντας την μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (σε όγκο), που σε ετήσια βάση ανήλθε κατά 2,2%, διαπιστώνουμε τις εξής κύριες μεταβολές:

Πτώση κατέγραψαν οι υποκατηγορίες των Επίπλων-Ηλεκτρ. Ειδών-Οικιακ.Εξοπλισμού κατά 7,0%, των Φαρμακευτικών-Καλλυντικών κατά 0,7% και των Καυσίμων κατά 0,3%, ενώ αύξηση παρουσίασαν τα Βιβλία-Χαρτικά-Λοιπά Είδη κατά 6,7% και τα Μεγάλα Καταστήματα τροφίμων, κατά 0,4%.

Εμείς τώρα ως TaxCoach, που στεκόμαστε; Τι παρατηρούμε; Ότι κατά τον μήνα Σεπτέμβριο όπου και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, είχαμε σε ετήσια βάση μείωση στο λιανικό εμπόριο σε αξία, με παράλληλη αύξηση σε όγκο πωλήσεων.

Αν μη τι άλλο, ένας τέτοιος συνδυασμός αντανακλά σε μια έντονα υφεσιακή αγορά, προς απογοήτευση της κυβέρνησης που ‘βλέπει’ ανάκαμψη της κατανάλωσης…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Γίνετε περισσότερο ἀνταγωνιστικοί ἐπαγγελματικά!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts