2 Μαΐου 2024

Α. 1232: Διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Α. 1232: Διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4942/26.10.2021, η Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Α. 1232, με Θέμα:

Διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περίληψη Απόφασης

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ με θέμα «Διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων»

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με την παρούσα απόφαση ρυθμίζεται η διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 5 του άρθρου 82 του ν.δ. 356/1974 (Κ.Ε.Δ.Ε.), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 182 του ν. 4820/2021 (Α΄130) και ορίζονται τα όργανα στα οποία μεταβιβάζονται οι σχετικές αρμοδιότητες από το Διοικητή ΑΑΔΕ. Κατ’ εφαρμογή των νέων διατάξεων του άρθρου 82 του Κ.Ε.Δ.Ε., όπως ισχύει μετά το ν. 4820/2021, στην παρούσα απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ δεν προβλέπεται διαδικασία υποβολής σύμφωνης γνώμης, σε αντίθεση με τις προϊσχύουσες διατάξεις.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης εφαρμόζεται αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την Απόφαση σε μορφή pdf, ΕΔΩ, όπου αφού ανοίξετε το έγγραφο, μπορείτε να το σώσετε τοπικά, επιλέγοντας File >  Save as…
ή εναλλακτικά, διαβάστε το, αμέσως παρακάτω on line:

***

Χρηστικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars)

LOLplus.gr: ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

 

Related posts