3 Μαΐου 2024

Βαριέστε την Πρωτοχρονιά; Η Google φροντίζει να γεμίσουμε την μέρα μας με ενδιαφέροντα!

Βαριέστε την Πρωτοχρονιά; Η Google φροντίζει να γεμίσουμε την μέρα μας με ενδιαφέροντα!

Πόσοι από εμάς την ημέρα της πρωτοχρονιάς, που κατά κανόνα μαζευόμαστε σε φιλικά / συγγενικά σπίτια, δεν βαριόμαστε, είτε επειδή το ρίχνουν στο χαρτί και εμείς δεν παίζουμε, είτε επειδή οι συζητήσεις είναι βαρετές κ.λπ.;

Τώρα η Google με τα ενδιαφέροντα ‘παιχνιδάκια’ της φροντίζει εμάς που βαριόμαστε την πρωτοχρονιά, να καλύψουμε δημιουργικά έως και εκπαιδευτικά τις ώρες μας. Ένα tablet ή laptop ή και smartphone αρκεί γι’αυτό – εννοείται βέβαια και μια σύνδεση internet.

Όταν λοιπόν ο θείος στο γιορτινό τραπέζι, λέει για τα συνήθη κατορθώματά του, αντί εμείς να χασμουριόμαστε, ανοίγουμε το tablet μας, μπαίνουμε στο internet, στην αγαπημένη μας σελίδα της Google και…

Βρείτε τα αποτελέσματά σας σε στυλ Star Wars!

Παντού αυτές τις ημέρες, ακούμε και βλέπουμε για τη νέα ταινία Star Wars. Εάν θέλουμε να πάμε να τη δούμε, καλό είναι να φτιάξουμε mood και μπορούμε εύκολα να το κάνουμε εάν απλά γκουγκλάρουμε την φρασούλα “a long time ago in a galaxy far far away” (το γράφουμε στα αγγλικά – δεν πιάνει στα ελληνικά – και χωρίς τα εισαγωγικά) και θα λάβουμε ως αποτέλεσμα μια εικόνα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε στυλ ταινίας Star Wars και σε αποτελέσματα σχετικά με την ταινία. Δείτε την κάτωθι εικόνα και … δοκιμάστε το!

star wars
Βρίσκουμε ποια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδος, είναι μετά από ορισμένο αριθμό ημερών!

Έχετε αναρωτηθεί μετά από Χ ημέρες, τι μέρα θα είναι; Εγώ πολλές φορές αναρωτιόμουνα και τώρα η Google μου λύνει τα χέρια και την … περιέργεια, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω σε ημερολόγια. Πηγαίνουμε στη Google και γκουγκλάρουμε “what day is it in 366 days” (το γράφουμε στα αγγλικά – δεν πιάνει στα ελληνικά – και χωρίς τα εισαγωγικά) και η Google μας ενημερώνει στην κορυφή της αναζήτησης των αποτελεσμάτων, ότι θα είναι μια συγκεκριμένη μέρα. Για παράδειγμα, εγώ που έβαλα στις 31/12/2015 το ερώτημα τι μέρα θα είναι σε 366 ημέρες, μου έβγαλε το αποτέλεσμα που βλέπετε στην κάτωθι εικόνα (Σάββατο). – Yessss!!!

what day is it

 

Μάθετε cool πληροφορίες με δυο λεξούλες!

Τυπώστε στην μπάρα της Google τις λεξούλες “fun facts” (το γράφουμε στα αγγλικά – δεν πιάνει στα ελληνικά – και χωρίς τα εισαγωγικά) και θα αρχίσει να δείχνει ως πρώτη επιλογή, μια τυχαία σειρά από απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, που ενδεχομένως, μπορεί να είχατε τις απορίες να μάθετε τις απαντήσεις τους, αλλά ποτέ δεν είχατε βρει το χρόνο να ασχοληθείτε να βρείτε τις απαντήσεις.
Δείτε για παράδειγμα, εγώ που τύπωσα fun facts, μου έβγαλε την απάντηση στο ερώτημα: Πόσες λέξεις γνωρίζει ένα μέσο 6χρονο παιδάκι.

fun facts

Έτσι, περνάμε την ώρα μας ευχάριστα και δημιουργικά, αφού μαθαίνουμε νέα πράγματα· δεν είναι cool; Και γίνεται ακόμα πιο cool αφού έχει κουμπάκι, ρωτήστε άλλη μια ερώτηση (τυχαία πάντα) που στην φωτογραφία την έχουμε σημειώσει με κίτρινο βελάκι και μπορείτε να παίζετε και μαθαίνετε για όση ώρα θέλετε! Οι δυνατότητες… απεριόριστες!

Κάντε παιχνίδι τώρα!
Ευχαριστούμε Google!
(Τα κολπάκια αυτά πιάνουν και τις υπόλοιπες μέρες του έτους, όχι μόνο την πρωτοχρονιά)

Related posts