28 Απριλίου 2024

Βελτίωση στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, σε τζίρο και σε όγκο

Βελτίωση στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, σε τζίρο και σε όγκο

Βελτίωση στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, σε τζίρο και σε όγκο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και σε ετήσια βάση, ο δείκτης Κύκλου Εργασιών αυξήθηκε κατά 0,4% και ο όγκος κατά 3,8%.λιανικό εμπόριο

Σε μηνιαία βάση, δηλαδή τον Ιούνιο τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τον Μάιο τρ. έτους, η μεταβολή σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών ήταν θετική, κατά 6,4%.
Παρομοίως, σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, η μεταβολή ήταν θετική κατά 4,8%.

Η μικρή βελτίωση του δείκτη Κύκλου Εργασιών τον Ιούνιο έναντι του ιδίου μήνα του 2013, βασίστηκε κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων σε Φαρμακευτικά – Καλλυντικά κατά 15,4%, σε Βιβλία-Χαρτικά–Λοιπά Είδη κατά 12,4% και στα Καύσιμα κατά 1,4%. Αρνητικά συνέβαλαν, δηλαδή ο τζίρος παρουσίασε κάμψη, στις κατηγορίες Μεγάλα καταστήματα τροφίμων με 1,9% και στα Έπιπλα–Ηλεκτρ.Είδη-Οικ.Εξοπλισμό με 6,9%.

Η βελτίωση στον όγκο πωλήσεων τον μήνα Ιούνιο του 2014 και σε ετήσια βάση, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές: αυξήσεις στις κατηγορίες Βιβλία-Χαρτικά–Λοιπά Είδη κατά 16,9%, στα Φαρμακευτικά – Καλλυντικά κατά 10,0% και στα Καύσιμα κατά 1,4%. Αντίθετα πτωτικές μεταβολές παρουσίασαν οι κατηγορίες Μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 1,4% και Έπιπλα–Ηλεκτρ. Είδη-Οικ.Εξοπλισμός κατά 10,5%.

Με άλλα λόγια, γίνεται εμφανές ότι οι μεταβολές κατά τον Ιούνιο του 2014 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013, ήταν οριακή αύξηση σε αξία τζίρου στο σύνολο του λιανεμπορίου, αλλά για να επιτευχθεί αυτή η οριακή άνοδος, απαιτήθηκε μια κάπως αξιόλογη αύξηση σε επίπεδο όγκου.

300814-6

Related posts