18 Απριλίου 2024

Βελτιώστε την διάθεσή σας με μόλις 30 δευτερόλεπτα

Βελτιώστε την διάθεσή σας με μόλις 30 δευτερόλεπτα

Βελτιώστε την διάθεσή σας με μόλις 30 δευτερόλεπτα: Ο καθηγητής ψυχολογίας Richard Wiseman του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, μας έχει μια εύκολη και γρήγορη τεχνική.

Όπως λέει και στο βίντεο που ακολουθεί, όταν νοιώθουμε όμορφα αντανακλά και στο πρόσωπό μας και χαμογελάμε. Όμως, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, ισχύει και το αντίστροφο:

Επιβάλλοντας να σχηματίσουμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας – προφανώς όταν δεν αισθανόμαστε αρκετά καλά – και κρατώντας το για 30 δευτερόλεπτα, μας φτιάχνει την διάθεση.  Φαίνεται να είναι “μηχανική” – αντανακλαστική αντίδραση, καθώς ο οργανισμός μας έχει μάθει ότι χαμογελάει όταν νοιώθει καλά και αναγκάζοντάς τον να χαμογελάσει, έστω για μικρή διάρκεια, αντανακλαστικά επέρχεται και μια βελτίωση στην διάθεσή μας.
Προφανώς αν το κάνει κανείς και για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, δεν βλάπτει, καλό κάνει.

Άλλωστε, όταν χαμογελάμε προσελκύουμε ευκολότερα και άλλους ανθρώπους με την καλή μας διάθεση, κάτι καλό (taxcoach.gr). Βελτιώστε την διάθεσή σας με μόλις 30 δευτερόλεπτα

Αυτό θα το έχετε παρατηρήσει και μόνοι σας και για τον εαυτό σας, αλλά από την αντίθετη πλευρά: δεν προσελκύεστε ευκολότερα για να συζητήσετε και να συναναστραφείτε από έναν άνθρωπο χαμογελαστό συγκριτικά με έναν ουδέτερο ή ‘παγωμένο’ που μάλλον δεν σας προδιαθέτει να τον πλησιάσετε ή ακόμα χειρότερα, από έναν κατσούφη ή πολύ αγχωμένο που να το δείχνει;
Ο τελευταίος ειδικά, είναι κατά βάση, για τον περισσότερο κόσμο απωθητικός.

Άλλος ένας λόγος που προσθέτουμε, είναι ότι σε κάποιο βαθμό, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Εάν χαμογελάσουμε εμείς, αυτόματα θα χαμογελάσει και ο απέναντι μας, οπότε σε κάποιο έστω μικρό βαθμό, βελτιώνουμε και την διάθεση αυτού που έχουμε απέναντί μας.

Δείτε το βίντεο και συνεχίστε να χαμογελάτε!

Με την ευεπιχειρείν, συνεχίζετε να χαμογελάτε!

Related posts