20 Μαΐου 2024

Γιατί είστε εδώ; ρώτησε ο Γιούνκερ τους ευρωβουλευτές του εωρωσκεπτικιστικού UKIP

Γιατί είστε εδώ; ρώτησε ο Γιούνκερ τους ευρωβουλευτές του εωρωσκεπτικιστικού UKIP

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ρώτησε Και απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές του αντιευρωπαϊκού βρετανικού κόμματος UKIP, που παρευρισκόντουσαν στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να συζητήσουν τις συνέπειες της απόφασης των Βρετανών να  φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρέπει να σεβόμαστε την βρετανική δημοκρατία και τον τρόπο κατά τον οποίο εξέφρασε την άποψή του” ανέφερε ο Γιούνκερ στην ομιλία του, λόγια που συνοδεύτηκαν από ασθενές χειροκρότημα από πλευράς ευρωβουλευτών του UKIP, που ήταν παρόντες.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείται εδώ …  και σε κάποιο βαθμό είμαι έκπληκτος που βρίσκεστε εδώ. Πολεμάτε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;” είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο Γιουνκέρ.

Ο Γιουνκέρ μίλησε από έδρανο δίπλα σε αυτό του αρχηγού του UKIP, του Nigel Farage, ο οποίος παρακολουθούσε με ακουστικά τις ομιλίες, έχοντας μια βρετανική σημαία μπροστά στο έδρανό του.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ευρωβουλής, ο Farage είχε πάει να μιλήσει στον Γιουνκέρ. Και οι δυο τους φαίνονταν χαλαροί και όταν ο Farage ετοιμάζονταν να φύγει, ο Γιουνκέρ τον τράβηξε κοντά και του έδωσε από αέρος (χωρίς επαφή) ένα φιλί στο μάγουλο. Επίσης, εμπόδιζε με τα χέρια του φωτορεπόρτερ, να φωτογραφίσει τον Farage. … ο ‘γνωστός’ Γιούνκερ…

2806162

Ο Γιούνκερ είπε ότι δεν θα απολογηθεί που είναι “δυσαρεστημένος” με το αποτέλεσμα της βρετανικής ψήφου – “Δεν είμαι ρομπότ” είπε, “Δεν είμαι ένας γκρίζος γραφειοκράτης“.

Ζήτησε η Βρετανία να εξηγήσει εν συντομία τι ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους όρους μιας νέας σχέσης αλλά επέμεινε ότι είπε στο προσωπικό της Επιτροπής, να μην εμπλακούν σε προκαταρκτικές συνομιλίες με βρετανούς αξιωματούχους έως ότου το Λονδίνο ενεργοποιήσει τον μηχανισμό για να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που αναμένεται να πάρει περίπου μια διετία.

Δεν υπάρχει Ειδοποίηση, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση” ανέφερε ο Γιούνκερ.

Επίσης ο 61χρονος Γιουνκέρ, απαντώντας κυρίως σε κριτικές από τον γερμανικό τύπο όπως και από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που ήθελαν να παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα της βρετανικής ψήφου, ανέφερε ότι “Δεν έχω βαρεθεί, δεν έχω κουραστεί, όπως λένε οι γερμανικές εφημερίδες. Θα πολεμήσω έως την τελευταία μου ανάσα για μια ενωμένη Ευρώπη“.

>>>•<<<

Ενδιαφέροντα Σεμινάρια επιχειρηματικότητας, εξαγωγών, λογιστικά κλπ.

Related posts