1 Μαΐου 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στη ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια” αλλά…

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στη ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια” αλλά…

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στη ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια” αλλά… : Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ρύθμισης για τα καθυστερούμενα (“κόκκινα”) επιχειρηματικά δάνεια από τον απερχόμενο Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Δένδια, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στη ρύθμιση για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά…

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας χαιρετίζει τη ρύθμιση που κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο απερχόμενος Υπουργός Ανάπτυξης, μέσω της οποίας δίνεται πλέον στους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η πολυπόθητη “δεύτερη ευκαιρία”.

Η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προς Δημόσιο και Ταμεία, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει δοθεί στους σκληρά πληττόμενους επιχειρηματίες, εδώ και χρόνια. Επιτέλους -έστω και με καθυστέρηση- έγινε κατανοητό ότι αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, δεν μπορούμε να μιλάμε για καμία προοπτική ανάπτυξης.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι θα πρέπει οι δόσεις αποπληρωμής που θα κληθεί να καταβάλλει ο οφειλέτης, να είναι με βάση την πραγματική του δυνατότητα. Δηλαδή να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό του εισόδημα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ρύθμισης.

Επίσης, μετά και τις θετικές εξελίξεις σχετικά με τα stress tests των ελληνικών συστημικών τραπεζών, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζουν να χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κρατούν κλειστές τις “κάνουλες” της χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση μας, Πολιτεία, επιχειρηματίες, κοινωνία, τράπεζες, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και με βήματα σταθερά.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

✎ Παρεδόθη η νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (διαβάστε την αναλυτικά)

Παρακολουθήστε τα Σεμινάρια που θα σας ενισχύσουν!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts