28 Απριλίου 2024

Δένδιας για κόκκινα δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας και μέτρων στήριξης μμΕπ.

Δένδιας για κόκκινα δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας και μέτρων στήριξης μμΕπ.

Δένδιας για κόκκινα δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας και μέτρων στήριξης μμΕπ.: Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με βουλευτές της ΝΔ, τους οποίους και ενημέρωσε για κόκκινα δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας και μέτρων στήριξης για τις δεινοπαθούσες στη χώρα μας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Δένδιας για κόκκινα δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας και μέτρων στήριξης μμΕπ.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός συναντήθηκε βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και συγκεκριμένα με τους (αλφαβητικά): Κώστα Καραγκούνη, Ιωάννη Καράμπελα, Ελένη Μακρή, Άννα Μάνη και Διονύση Σταμενίτη.

Οι βουλευτές ‘στάθηκαν’ κυρίως στα θέματα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, στη σημερινή δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, στο υψηλό κόστος χρήματος λόγω υψηλών επιτοκίων και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Δένδιας προσπάθησε να καθησυχάσει τους βουλευτές της ΝΔ, ότι στο θέμα της πρώτης κατοικίας, θα γίνει ότι είναι δυνατόν, για να προστατευθεί αυτή από πλειστηριασμούς.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας, συμφώνησε με τους βουλευτές (και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς;) στην ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί την ευρεία βάση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να υπάρξει ένα πλέγμα ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο συγκεκριμένο χώρο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εξήγησε στους βουλευτές, την προσπάθεια που καταβάλλεται για αλλαγές στους κοινοτικούς κανονισμούς, έτσι ώστε να επιτραπεί η χρηματοδότηση ήδη υφιστάμενων δανείων από τα διαρθρωτικά ταμεία, κάτι που θα έδινε πολύτιμες ‘ανάσες’ σε επιχειρήσεις, όπως και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, με κόστος χαμηλό, με την αξιοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και τον σχεδιασμό ιδρύσεως αναπτυξιακής τράπεζας.

Εμείς ως TaxCoach θα πούμε ότι βλέπουμε τις ενέργειες και προσπάθειες που γίνονται στους παραπάνω τομείς, κάπως σαν ακαδημαϊκή προσέγγιση: Αναπτυξιακή τράπεζα; Μα είχαμε παλαιόθεν, την ΕΤΒΑ (θα την θυμάστε οι παλαιότεροι), η οποία και εντέλει απέτυχε καθώς το όποιο καλό έκανε, κόστισε πολύ περισσότερο. Γιατί να πετύχει τώρα; Και γιατί να ιδρυθεί μια νέα αναπτυξιακή τράπεζα και να μην ενεργοποιηθούν οι υφιστάμενες τράπεζες, να διοχετεύσουν με διάφορους τρόπους, ρευστότητα στην οικονομία;

Related posts