19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δήλωση Σταϊκούρα για το Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Αειφορικής Επίδοσης του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ

Δήλωση Σταϊκούρα για το Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Αειφορικής Επίδοσης του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Αειφορικής Επίδοσης του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ

«Η ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Εργαλείου, για την Αξιολόγηση της Αειφορικής Επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων τα οποία περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί μία αξιέπαινη, πρωτοποριακή και πολλαπλά επωφελή πρωτοβουλία.
Επωφελή όχι μόνο για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο γίνεται ένα από τα ελάχιστα Ταμεία Ιδιωτικοποιήσεων παγκοσμίως και ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα ο οποίος αναπτύσσει ένα τέτοιο εργαλείο, αλλά συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Το ESG Rating Tool, όπως ονομάζεται το καινοτόμο αυτό Ψηφιακό Εργαλείο, θα συμβάλει καθοριστικά στην αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο με οικονομοτεχνικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια περιβαλλοντικά και κοινωνικά.
Έτσι, οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής υπευθυνότητας θα διαχυθούν ευρύτερα στη χώρα μας και θα αποτελέσουν τη βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσαρμοσμένων στις επιταγές της κυκλικής οικονομίας. Επιταγές οι οποίες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ανάγκη για οικονομική μεγέθυνση με σεβασμό στους, πεπερασμένους, πόρους του πλανήτη.
Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Εργαλείο του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ότι υλοποιείται παρά τις πρωτόγνωρες, περιοριστικές συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, καθιστά ακόμα πιο σημαντική την εν λόγω πρωτοβουλία.
Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, την επικρότησα, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, και σήμερα εκφράζω και δημοσίως τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές της».

Ενδιαφέροντα Χρηστικά Σεμινάρια

LOLplus: ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Related posts