2 Μαΐου 2024

Συνηθισμένα λάθη στην δημιουργία ιστοσελίδων

Συνηθισμένα λάθη στην δημιουργία ιστοσελίδων

Ο κανόνας της ζωής λέει οτι όλοι μαθαίνουμε απο τα λάθη μας. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και στην δημιουργία ιστοσελίδων, οπου τα λάθη στον σχεδιασμό είναι ενα συχνό φαινόμενο. Παρακάτω περιγράφω κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί οταν δημιουργούν μια νέα ιστοσελίδα.

δημιουργία ιστοσελίδων

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ POP-UP ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

‘Εχετε δεί πολλές φορές οταν μπαίνετε σε μια ιστοσελίδα που εμφανίζεται ένα pop-up παράθυρο που είτε διαφημίζει κάτι είτε σας παροτρύνει να την κάνετε like? Είναι πολλοί που δυσανασχετούν με κάτι τέτοιο και αμέσως φεύγουν απο την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ειδικά στην περίπτωση που το παράθυρο αφορά ενα like, είναι και σχετικά χαζό. Πως να κάνει κάποιος like οταν δεν έχει δεί τίποτα ακόμη απο την ιστοσελίδα? Αν βέβαια έχετε αποκτήσει κάποια φήμη και θα πρέπει αναγκαστικά να το κάνετε για να διαφημίσετε κάτι, τοτε απλά προσπαθήστε να είστε διακριτικοί και ευγενικοί. Ενα απλό ”close this ad” ή ”no thank you” είναι συνήθως η καλύτερη τακτική. Το πρόβλημα με τα pop-up είναι επίσης οτι βαραίνουν την σελίδα και μειώνουν την ταχύτητα. Και αν ο δικός σας υπολογιστής είναι σχετικά γρήγορος, αυτο δεν ισχύει για όλους. Για να μην χάσετε λοιπόν επισκέπτες τόσο άδικα, καλό θα είναι να τα αποφεύγετε.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το τι είδους ιστοσελίδα έχετε. Υπήρχε μια περίοδος πριν απο πολλά χρόνια που η χρήση μουσικής ήταν μόδα για τις ιστοσελίδες (κάποιος επισκεπτόταν μια σελίδα και εκτός του περιεχόμενου της άκουγε και κάποια μουσική στο background). Αυτό όμως πλέον δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας και θεωρείται εκνευριστικό απο τους πιο πολλούς. Μέχρι μάλιστα να ανακαλύψουν πως θα κλείσουν την μουσική, να είστε σίγουροι οτι τους έχετε ήδη χάσει.

ΜΗΝ ”ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ” ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ

Είναι συνηθισμένο πλέον σε πολλές ιστοσελίδες να υπάρχουν διάφορα είδη πολυμέσων όπως videos και εφαρμογές για τους χρήστες. Προσφέρουν μία άλλη διάσταση στις σελίδες, και συνήθως οι επισκέπτες τις βλέπουν θετικά. ‘Οταν όμως το παρακάνετε γεμίζοντας την ιστοσελίδα σας με τέτοια μέσα, ρισκάρετε να μετατρέψετε τις σελίδες σας σε αργές. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε αλόγιστα τα λεγόμενα widgets. Τα widgets είναι διάφορες εφαρμογές που επισυνάπτονται στις σελίδες, και μπορεί να είναι π.χ. ενα ημερολόγιο ή ακόμα και κάποιο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν widgets δίνοντας τα με μια απλή μορφή κωδικού. Τα διάφορα widgets μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την ίσως ”βαρετή” εικόνα της ιστοσελίδας σας, αλλα θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο και αφού βεβαιωθείτε οτι λειτουργούν σωστά. Αν η ιστοσελίδα απο την οποία τα πήρατε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο δικό της ”κατέβασμα”, αυτό έχει αντίκτυπο και στην απόδοση της δικής σας. ‘Ολα αυτά θα πρέπει να τα προσέξετε, γιατί αν οι επισκέπτες δουν μια σελίδα να αργεί να κατέβει φέυγουν αμέσως.

ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Αν πραγματικά θέλετε να κλείσετε την ιστοσελίδα σας, δεν έχετε παρά να κλέψετε περιεχόμενο απο άλλες ιστοσελίδες και να το παρουσιάσετε σαν δικό σας. Εκτός της μήνυσης που σίγουρα θα δεχθείτε, δείχνει αδυναμία απο την πλευρά σας να παρουσιάσετε κάτι νέο και μοναδικό. Βέβαια το να κλείσει η ιστοσελίδα σας είναι το λιγότερο που μπορεί να σας συμβεί, απο την άποψη οτι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μέχρι και χιλιάδες ευρώ για πρόστιμο. Αν επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε ενα ενδιαφέρον άρθο άλλης ιστοσελίδας και να αναφέρετε την πηγή, αυτό είναι ενα τελείως διαφορετικό θέμα και είναι κάτι που το κάνουν πολλές ιστοσελίδες και νόμιμα.

ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕΝΟΥ

Το να έχετε κάθετο μενού αντί για οριζόντιο, είναι θεωρητικά κάτι που υπόκειται στην προτίμηση του καθενός. Θα πρέπει όμως να ξέρετε οτι η πλειοψηφία των ιστοσελίδων χρησιμοποιεί οριζόντια μενού στην κορυφή. Τα κάθετα μενού θεωρούνται αρνητικά για τον απλό λόγο οτι ο χρήστης επιθυμεί να βλέπει όλο το μενού αμέσως με το που εισέρχεται σε μια ιστοσελίδα, και όχι να αναγκάζεται να κάνει scroll κάτω στην σελίδα.

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ LINKS ΣΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

‘Οταν έχετε κάποιο εσσωτερικό link που παραπέμπει σε άλλη σελίδα του site σας, αποφεύγετε την εμφάνιση νέου παραθύρου οταν ο χρήστης κάνει κλικ. Κανείς δεν θέλει να γεμίζει τον browser του με νέα παράθυρα. Επιπλέον, καλό θα είναι να αποφεύγετε τον υπογραμμισμό λέξεων οταν αυτές δεν αποτελούν links.

πηγή 2startwebsite.com

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

3 Λόγοι για τους Oποίους Πρέπει η Ιστοσελίδα σας να Έχει Blog

Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;

 

 

 

 

 

Related posts