28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δημόσιο: Από Καθαρίστρια ΥΕ μερικής απασχόλησης, Γραμματέας ΠΕ πλήρους απασχόλησης

Δημόσιο: Από Καθαρίστρια ΥΕ μερικής απασχόλησης, Γραμματέας ΠΕ πλήρους απασχόλησης

Θυμόμαστε τις καθαρίστριες που έδιδαν αγώνα μετά την παύση τους. Η νέα κυβέρνηση που από όταν ήταν αντιπολίτευση ακόμα, όντας κοινωνικά ευαίσθητη είχε πάρει θέση υπέρ του αγώνα τους, φαίνεται ότι φροντίζει σιγά – σιγά για την αποκατάστασή τους, κάτι για το οποίο είχε ‘δεσμευτεί’ στο προηγηθέν διάστημα.

Και να που πέφτει ένα ΦΕΚ στο μάτι μας, που περιέχει τις Μετατάξεις – μεταφορές υπαλλήλων που τελούσαν σε διαθεσιμότητα στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας.

Και ‘τρέχοντας’ το συγκεκριμένο ΦΕΚ, τι παρατηρούμε;

Παρατηρούμε ότι τέσσερις πρώην υπάλληλοι ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) του κλάδου Καθαριστριών, εκ του Υπουργείου Οικονομικών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) μερικής απασχόλησης, μεταφέρθηκαν σε θέσεις υπαλλήλων στα δικαστήρια της χώρας, σε θέσεις Γραμματέων και μάλιστα ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και επιπλέον, Πλήρους απασχόλησης!
Ο εν λόγω Πίνακας ξεκινάει στο κάτω μέρος της 3ης σελίδας του ΦΕΚ (που επισυνάπτουμε στο τέλος) και συνεχίζει στην 4η σελίδα του.

Επίσης στην 4η σελίδα του ΦΕΚ ακολουθεί άλλος Πίνακας που περιγράφει την μεταφορά οκτώ πρώην υπαλλήλων ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) του κλάδου Καθαριστριών, εκ του Υπουργείου Οικονομικών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) μερικής απασχόλησης, σε θέσεις ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) Γραμματέων σε διάφορα δικαστήρια και μάλιστα, πλήρους απασχόλησης.

Τώρα πως από Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) έγιναν Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή Πανεπιστημιακής (ΠΕ), δεν το πολυκαταλαβαίνουμε. Μπορεί βέβαια κάποιες πρώην Καθαρίστριες να διέθεταν πτυχίο, ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, αλλά λόγω ανεργίας, να μην το είχαν παρουσιάσει και να είχαν αιτηθεί εργασίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), αυτή των Καθαριστριών. Κανένα πρόβλημα σε αυτό, η εργασία άλλωστε δεν είναι ντροπή. Μπορεί τώρα, που τέθηκε το θέμα των μετατάξεων, να τους ζητήθηκε όσες διέθεταν πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ, να το φέρουν για να χρησιμοποιηθεί στην μετάταξή τους και αυτές να το έφεραν όντως.

Όμως, η λογική δεν λέει:

α) Ότι από θέση μερικής απασχόλησης, θα πρέπει να πηγαίνεις σε θέση πάλι μερικής απασχόλησης;
Εάν όπως συμβαίνει στα περιστατικά που εντοπίσαμε, μετατάσσονται από θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, είναι αυτό κοινωνικά δίκαιο και ορθόν;

β) Ότι και πτυχίο να διέθεταν ορισμένες εξ αυτών (ΤΕΙ ή ΑΕΙ), θα ταίριαζε – αναρωτιώμαστε – με τις απαιτήσεις των θέσεων ΤΕ και ΠΕ Γραμματέων; Ήταν σχετικό πτυχίο;

γ) …το οποίο συνδέεται με το προηγηθέν (β): Ακόμα λοιπόν και εάν διέθεταν σχετικό πτυχίο για τις ΤΕ και ΠΕ θέσεις Γραμματέων πλήρους απασχόλησης, είναι ορθό αυτές οι θέσεις να ‘γεμίζουν’ με διορισμό των σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων μερικής απασχόλησης του Υπουργείου Οικονομικών, πρώην Καθαριστριών και να μην πληρωθούν βάσει ενός διαγωνισμού / διαδικασίας πλήρωσης μέσω ΑΣΕΠ, που θα ήταν ανοικτός σε όποιον είχε τα απαιτούμενα προσόντα και ήθελε να συμμετάσχει και επομένως, οι θέσεις θα πληρώνονταν όχι από αυτά τα ολίγα άτομα, πρώην Καθαρίστριες του Υπ.Οικ., αλλά από οποιαδήποτε άτομα (ίσως το παιδί σας, τον αδερφό σας, τον φίλο σας), που το ΑΣΕΠ θα έβρισκε καταλληλότερα για την πλήρωση των θέσεων;
Είναι λοιπόν η διαδικασία που ακολουθήθηκε δίκαιη και ηθική;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Δεν έχουν δικαίωμα κάποιοι να διεκδικήσουν αξιοκρατικά (μέσω ΑΣΕΠ) να καταλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας; Γιατί να μην μπορείτε να την διεκδικήσετε εσείς την θέση; Γιατί λοιπόν αυτοί οι ολίγοι, διορίζονται και μάλιστα από ΥΕ σε αναβαθμισμένες θέσεις (ΤΕ και ΠΕ) και επιπρόσθετα, από μερικής απασχόλησης σε πλήρους;

Δείτε το ΦΕΚ αναλυτικά, εδώ.

>>>•<<<

••• Θέλω fast track ποιοτική κατάρτιση, δια ζώσης!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts