29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Διασταυρώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες ανά τρίμηνο

Διασταυρώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες ανά τρίμηνο

ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίεςΧιλιάδες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη εισοδημάτων που δεν έχουν δηλωθεί από ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα διενεργεί σε τριμηνιαία βάση το υπουργείο Οικονομικών.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, από το πρώτο ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να γίνονται διασταυρώσεις και να εντοπίζονται όσοι εισπράττουν αλλά δεν δηλώνουν ή ακόμα και όσοι πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ευρήματα των διασταυρώσεων θα οδηγούν σε εκτεταμένους ελέγχους με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος.

Με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ενεργοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους, κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα θα πρέπει να υποβάλλει καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών ή, πιο απλά, να δηλώνει αναλυτικά όλα του τα έσοδα και όλα του τα έξοδα, κάθε μήνα, ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τα «Νέα» η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια η προθεσμία θα εκπνέει την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου.

Έτσι, η δεύτερη κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Ιουλίου, η τρίτη έως το τέλος Οκτωβρίου και η τέταρτη έως το τέλος Ιανουαρίου του 2015.

πηγή newsin.gr

Related posts