2 Μαΐου 2024

Διαφθορά στην Ελλάδα με δίχτυ προστασίας επωνύμων

Διαφθορά στην Ελλάδα με δίχτυ προστασίας επωνύμων

Διαφθορά στην Ελλάδα με δίχτυ προστασίας επωνύμων: Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ανάφερε τα περί διαφθοράς στη χώρα και τις δυσκολίες που συναντά όταν εστιάζει σε επώνυμους.Διαφθορά στην Ελλάδα με δίχτυ προστασίας επωνύμων

Ο κ. Ρακιντζής μίλησε για εμπόδια που προβάλλονται στο δρόμο του όταν ξεκινά την έρευνα που αφορά σε επώνυμους, αν και απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες με ονόματα και λεπτομέρειες όσον αφορά στις δυσκολίες που του τέθηκαν.

Ο κ. Ρακιντζής ανάφερε ότι υπάρχει «δίχτυ» προστασίας των επωνύμων, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης, βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα».

Πρόσθεσε δε, ότι οι έρευνες για τις διεφθαρμένες ΜΚΟ έχουν βαλτώσει και πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για περισσότερους επιθεωρητές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανάφερε τέλος ότι πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται δηλαδή αμνηστία, αλλά δεν μπορεί αυτός να το κρίνει. Και ρώτησε εάν έχουν δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα.

Related posts