6 Μαΐου 2024

Αναμένεται το άνοιγμα της εφαρμογής για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων και για το έτος 2010

Αναμένεται το άνοιγμα της εφαρμογής για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων και για το έτος 2010

Από την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει την εφαρμογή για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων και για το έτος 2010. Στόχος είναι η διευκόλυνση των φορολογούμενων, ώστε να προβούν σε διορθώσεις στοιχείων και υποβολές αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 και ΦΑΠ για έτη 2010-2011-2012-2013-2014 ηλεκτρονικά, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στις ΔOY.

διορθώσεις στοιχείων ακινήτων

Στις περιπτώσεις ακινήτων κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, προκειμένου να επωφεληθούν των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ για μείωση του φόρου. Μετά τις διορθώσεις, θα γίνεται αυτόματη εκκαθάριση από το σύστημα και η μείωση του φόρου θα εμφανίζεται στις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, αφού πρώτα έχει γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός με τα ήδη καταβεβλημένα ποσά.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1η Ιανουαρίου 2014 για τις μεταβιβάσεις ακινήτων είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού καταβολής ΕΝΦΙΑ από το οποίο να προκύπτει ότι το μεταβιβαζόμενο ακίνητο έχει συμπεριληφθεί στο Ε9 την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια μέσω email στους ιδιοκτήτες εκείνους για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είχε υπολογιστεί βάσει παραδοχών λόγω ελλείψεων στοιχείων στις δηλώσεις Ε9. Έτσι οι φορολογούμενοι της κατηγορίας αυτής θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις διορθώσεις που απαιτούνται προκειμένου να επωφεληθούν τη μείωση του φόρου αν είχαν υπολογισθεί παραδοχές που οδηγούσαν σε υψηλότερο φόρο.

 

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
✎ Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

• Ενδιαφέροντα Σεμινάρια

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts