26 Απριλίου 2024

Δραγασάκης: Ευρύτερος κοινωνικός στόχος η μείωση των “κόκκινων” δανείων

Δραγασάκης: Ευρύτερος κοινωνικός στόχος η μείωση των “κόκκινων” δανείων

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε για το θέμα των “κόκκινων» δανείων”, ότι θα υπάρξει η νομοθετική παρέμβαση εντός του τρέχοντος μηνός (Φεβρουαρίου).

Ο υπουργός είπε ότι η όποια ρύθμιση πρέπει πρώτα να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές συνέπειες, τι θα σημάνει δηλαδή μια ρύθμιση για την κοινωνία, όπως το θέμα της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις δημοσιονομικές συνέπειες και τις συνέπειες σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Αυτά είναι πλαίσιο για μια ορθολογική συζήτηση για το θέμα των “κόκκινων” δανείων, και πρόσθεσε ότι όσα δήλωσε την περασμένη Πέμπτη, στην Επιτροπή Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παραποιήθηκαν και από μερίδα του Τύπου και από τη ΝΔ.

Ο κ. Δραγασάκης έδωσε έμφαση στο ότι αποκαλύφθηκε πως ορισμένες δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευθούν, θυσιάζουν και σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεωρώ θετικό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε να έχει λεχθεί ίσως προ πολλού αλλά ελέχθη τώρα. Ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν. Συμφωνώ σε αυτό.

Ο υπουργός πρόσθεσε  ότι η μείωση των “κόκκινων” δανείων είναι ένας ευρύτερος κοινωνικός στόχος που δεν έχει manual λύσεις, και δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος για να ξεφορτωθούν οι τράπεζες αυτά τα δάνεια. Αντιθέτως, η όποια ρύθμιση χρειάζεται μελέτη και αξιολόγηση, διότι διαφορετικά ενδέχεται να γίνουν ρυθμίσεις ανεπαρκείς, που θα οδηγήσουν σε νέες ανάγκες κεφαλαίων αργότερα, τις τράπεζες.

<•><•>)<•>(<•><•>

Άρχισε μια σιγανή βροχή αργά προς το βράδυ.
Στις πολιτείες ο ουρανός φαίνεται μιαν απέραντη λασπωμένη πεδιάδα
Κι η βροχή είναι μια καλοσύνη, όσο να πεις, δε μοιάζει διόλου με το θάνατο
Μπορείς να βαδίζεις κάποτε χωρίς κανένα σκοπό
ή με σκοπό —σου είναι αδιάφορο—
Μιαν εποχή μακρινή και νεκρή
σα μια βίαια σκισμένη πολυτέλεια.
[Αναγνωστάκης Μανόλης]
#PoetryIsNotDead

Related posts