17 Μαΐου 2024

Δυο νέα προγράμματα απασχόλησης εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Δυο νέα προγράμματα απασχόλησης εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Αλλά δύο προγράμματα, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και αφορούν, το ένα στην πρόγνωση και διάγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων που ζητά η αγορά εργασίας και το άλλο στην παρακολούθηση των πολιτικών ισότητας των δύο φύλων.

Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης, υπογράφει την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης “Επέκταση των παραγωγικών λειτουργιών του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς”, προϋπολογισμού €1,23 εκατ.. Δικαιούχος θα είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Η Δράση αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος, που θα επιτρέπει τη διάγνωση/πρόγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων, που ζητάει η αγορά εργασίας. Επιτυγχάνεται έτσι, βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επίσης, υπογράφηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Πράξης “Εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων”, προϋπολογισμού €171 χιλ.. Δικαιούχος θα είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η Δράση αυτή, αφορά στην δημιουργία παρατηρητηρίου – κόμβου διάχυσης πληροφορικών, στατιστικών και δεικτών, που θα παρακολουθούν και παρουσιάζουν τα των πολιτικών και αποτελεσμάτων, ισότητας των δύο φύλων.

Ίσως σας ενδιαφέρει επίσης:

Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων

Related posts