29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δωρεάν Σεμινάριο σε Άνεργους στα Χανιά

Δωρεάν Σεμινάριο σε Άνεργους στα Χανιά

Δωρεάν Σεμινάριο σε Άνεργους στα Χανιά: Ο δήμος Χανίων προχωράει στην υλοποίηση ενός νέου δωρεάν σεμιναρίου επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους.Δωρεάν Σεμινάριο σε Άνεργους στα Χανιά

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων και διοικητικά υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης, Γαβριήλ Κουρή, στόχος αυτού του σεμιναρίου, είναι να μεταδοθούν στους συμμετέχοντες γνώσεις, εργαλεία και υποστήριξη, μέσα από το διαδραστικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, τόσο αναφορικά με τη διαδικασία αποτελεσματικής αναζήτησης όσο και με την παραγωγική ένταξή τους σε μία νέα θέση εργασίας, με σκοπό να τη διατηρήσουν και να εξελιχθούν μέσα σε αυτή.

Το σεμινάριο θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών και θα διεξαχθεί  στο Δημαρχείο Χανίων, από τη Δευτέρα 23 έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 (από 09:00 ως 13:00).

Οι βασικές θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:

(1) υποστήριξη και κατάρτιση των ανέργων στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας

  • Ατομική ανάλυση SWOT 
  • Πώς συντάσσουμε ένα σωστό βιογραφικό 
  • Πώς διαχειριζόμαστε μια συνέντευξη

(2) υποστήριξη και κατάρτιση στη διαδικασία ένταξης σε μία νέα θέση εργασίας

  • Μέθοδοι αυτό-εκπαίδευσης 
  • Μέθοδοι αυτό-αξιολόγησης 
  • Κανόνες εργασιακής συμπεριφοράς

Εισηγήτρια θα είναι η κα Λόλα Κωνσταντίνα, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Πιστοποιημένη Εισηγήτρια ΛΑΕΚ / ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την κα Λόλα «μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να προετοιμάζονται και να εφοδιάζονται, πώς να ορίζουν και να οργανώνουν την προσωπική τους διαδρομή αλλά και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά όλα τα εργαλεία αναζήτησης που έχουν στη διάθεση τους (σύνταξη βιογραφικού, διαχείριση συνεντεύξεων). Επίσης, θα μπορέσουν να γνωρίσουν τεχνικές αυτό-αξιολόγησης και αυτό-εκπαίδευσης, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να ενταχθούν αποτελεσματικά σε μια νέα θέση εργασίας, ώστε να μπορέσουν να τη διατηρήσουν. Τέλος, μέσα από τις ομάδες ανέργων οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εισπράξουν όλα τα οφέλη, που μπορεί να προσφέρει μια ομάδα, όπως ασφάλεια, υποστήριξη, αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και ενεργή δράση, έτσι ώστε να διαχειριστούν τη διαδικασία της αναζήτησης με τη δυναμική, που χρειάζεται».

Για δηλώσεις συμμετοχής – έως και την Πέμπτη 19 Ιουνίου – ή και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο τηλ.: 28213–41766 και μέσω e-mail στο g-apascholisi@chania.gr

Για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο σεμινάριο απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αίτηση Συμμετοχής (παραλαμβάνεται από το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων) 
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (μη επικυρωμένο) 
  • Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

>>>•<<<
Ίσως σας ενδιαφέρει και το κάτωθι άρθρο:
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!

Related posts