28 Απριλίου 2024

Είναι να μην είσαι κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση…

Είναι να μην είσαι κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση…

Είναι σημαντικό μια κυβέρνηση, να είναι κοινωνικά ευαίσθητη, να κοιτάζει να αποκαταστήσει αδικίες και να βοηθήσει ευπαθείς ομάδες πολιτών…

Έτσι φερειπείν, τις τελευταίες ημέρες, θα σας πούμε ένα περιστατικό: Εισερχόμενος σε κατάστημα, βλέπω μια κυρία να κάθεται σε καρέκλα και να κοιμάται. Ρωτάω τον καταστηματάρχη που τον γνώριζα, τι συμβαίνει και μου λέει χαμηλόφωνα “Άσε, γειτόνισσα είναι, δεν έχει στο σπίτι της θέρμανση και έρχεται εδώ που έχω, μου πιάνει την κουβέντα και καθώς είναι ζεστά εδώ, κάθεται με τις ώρες και την παίρνει και ο ύπνος μερικές φορές”.
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι είναι πραγματικό το περιστατικό· άλλωστε θα έχετε και εσείς, διαπιστώσει και θα είστε μάρτυρες πολλών άλλων περιστατικών.

Μια κοινωνικά ευαίσθητη λοιπόν κυβέρνηση, θα κοίταζε από τα ελάχιστα κονδύλια που έχει, να τα προσφέρει στους έχοντες ανάγκη όπως π.χ. να δώσει μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης και σε περισσότερους ή να δώσει Κάρτα Σίτισης σε λίγους περισσότερους συμπολίτες μας κ.λπ.. Και αυτό πράττει, ως οφείλει: βρήκε την πιο ευπαθή κοινωνικά ομάδα και τους διέθεσε €19 εκατ..

Δείτε εδώ.

Είναι να μην είσαι τελικά, κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση…

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος

Related posts