19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Εγχειρίδιο ΑΑΔΕ με απαντήσεις για τα μπλοκάκια του άρθρου 12.2

Εγχειρίδιο ΑΑΔΕ με απαντήσεις για τα μπλοκάκια του άρθρου 12.2

Εγχειρίδιο από την ΑΑΔΕ σχετικά με απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα, που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών από φυσικό πρόσωπο (μπλοκάκια), βάση έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου (περίπτ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 – Α’ 167).

Θεσμικό πλαίσιο
Με τις διατάξεις της περίπτ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) ορίζεται ότι για τους σκοπούς του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.), εργασιακή σχέση υφίσταται όταν ένα φυσικό πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες:

«στ) βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και εφόσον δεν έχει την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρεί επαγγελματική εγκατάσταση, που είναι διαφορετική από την κατοικία του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος αποκτά εισόδημα από μισθωτή εργασία, σύμφωνα με μία από τις περιπτώσεις α΄ έως ε΄ του παρόντος άρθρου. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα μπορούν να προβλέπονται περαιτέρω προϋποθέσεις και να καθορίζονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτής της περίπτωσης».

Δείτε αναλυτικά το εγχειρίδιο ΕΔΩ…

<○><○><○>

To Early Bird λήγσει σήμερα 28/5ου! 6 Ιουνίου: Σεμινάριο για τους Φορολογικούς Ελέγχους Επιχειρήσεων και Ιδιωτών 

Εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών κατά τον Μάρτιο 2019

Related posts