20 Μαΐου 2024

Εκδηλώσεις για Κόκκινα Δάνεια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα

Εκδηλώσεις για Κόκκινα Δάνεια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα

Οι Δήμοι Ασπροπύργου και Μεγαρέων, σε συνεργασία με την εταιρία OverMedia και κεντρικό χορηγό τα ΕΛ.ΠΕ., διοργανώνουν Σεμινάριο-Ημερίδα με τίτλο «Πως θα ρυθμιστούν οι οφειλές των επιχειρήσεων. Τι λύσεις έχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες».

Η εκδήλωση για τον Δήμο Ασπροπύργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 17.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δ. Ασπροπύργου, Αλέκου Παναγούλη 13, και αφορά το κούρεμα των επιχειρηματικών οφειλών, ενώ την Τρίτη 4 Ιουλίου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση η οποία σχετίζεται με τις ρυθμίσεις Χρεών των Νοικοκυριών.

Παράλληλα η εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 17.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, Χρ. Μωραϊτη & Γ.Μαυρουκάκη.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αναπτυχθούν θέματα για τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να «κουρέψουν» οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και το πως μπορούν να επωφεληθούν βάσει του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών ο οποίος τίθεται σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017.

Επίσης θα αναλυθούν οι δυνατότητες των Νοικοκυριών και των Φυσικών Προσώπων να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του Νόμου Κατσέλη και στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ, υποστηρικτές είναι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών, η Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Related posts