29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

Αθήνα,  11 Σεπτεμβρίου 2019 – Μια σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης αναλαμβάνει η JTΙ με στόχο την καλλιέργεια και την εμπέδωση των εννοιών του Σεβασμού και του Πολιτισμού στην κοινωνία, που εν προκειμένω επικεντρώνεται στην τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα.

Η εκστρατεία της εταιρείας, με κεντρικό σύνθημα: «Ο Σεβασμός είναι Πολιτισμός»,  ξεκίνησε από τη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Όμιλος Εταιρειών Japan Tobacco, μέτοχος του οποίου είναι και το Ιαπωνικό δημόσιο, είναι ένας σημαντικός παράγοντας της παγκόσμιας αγοράς καπνού. Η πρόσφατη εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, συνιστά μια απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για επένδυση στην Ελλάδα: Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο της Ξάνθης αναβαθμίζεται συνεχώς και μετατρέπεται σταδιακά σε μια σύγχρονη μονάδα στην οποία ήδη παράγονται προϊόντα που εξάγονται σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Η JTI Hellas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία καπνού στην Ελλάδα με 27% μερίδιο αγοράς και γνωστά σήματα όπως Camel, Winston, Old Holborn και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic. Η JTI συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων στα δημόσια ταμεία της χώρας και συμβάλλει σε ολόκληρο τον καπνικό κλάδο, ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες, ενώ υποστηρίζει σε υψηλό βαθμό και την τοπική οικονομία, αγοράζοντας το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού.

Με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της νέας καμπάνιας της JTI ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Victor Crespo, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου στην JTI Ελλάδας συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της εκστρατείας μας για την ευαισθητοποίηση στην τήρηση της νομοθεσίας. Σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται παγκοσμίως η JTI, παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην τήρηση των νόμων και στις δράσεις για λειτουργικές και υπεύθυνες κοινωνίες».

———

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.  Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του σήματος Winston, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel, εκτός ΗΠΑ.  Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται επίσης τα Mevius και LD.  Η JTI είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ατμίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2019 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Διεθνώς για 5η συνεχή χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.  Μετά την πρόσφατη εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η JTI έχει πλέον παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα, ενώ επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου. 

Είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού, ενώ παράλληλα συνεισφέρει το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας.  ΗJTI απορροφά το 20% της ετήσιας ελληνικής παραγωγής καπνού για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Η εταιρεία εμπορεύεται τις μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic, έχοντας παράλληλα την ευθύνη των αγορών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας και απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2019 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 7η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com

Related posts