16 Απριλίου 2024

ΕΚΤ και ενημέρωση για το νέο 10άρικο

ΕΚΤ και ενημέρωση για το νέο 10άρικο

ΕΚΤ και ενημέρωση για το νέο 10άρικο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο, τρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ, θα λάβουν ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Στόχος του ενημερωτικού φυλλαδίου είναι να παροτρύνει καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις να φροντίσουν να προσαρμόσουν τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και τις συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν για τη διασφάλιση των χαρτονομισμάτων που θα λαμβάνουν, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Ιδιαίτερη προσοχή στους φορείς, που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Σύμφωνα με το φυλλάδιο η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Η έναρξη διανομής του ενημερωτικού φυλλαδίου έγινε από σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Για παραγγελία επιπλέον αντιτύπων του ενημερωτικού φυλλαδίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.

ΕΚΤ και ενημέρωση για το νέο 10άρικο

Related posts