1 Μαΐου 2024

Ενίσχυση €150 εκατ. σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ

Ενίσχυση €150 εκατ. σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ

Ενίσχυση €150 εκατ. σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ, από την πολιτεία, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή καταβολή των συντάξεων.συντάξεις αναπηρίας

Η πολιτεία χορήγησε ρευστότητα €150 εκατ. σε δύο από τα μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, συγκεκριμένα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» και να καταστεί δυνατή η ομαλή καταβολή των συντάξεων και λοιπών παροχών.

Στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κύριες συντάξεις 340.000 ελευθέρων επαγγελματιών και οι επικουρικές συντάξεις ενός εκατομμυρίου μισθωτών του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα €100 εκατ. θα δοθούν στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών και €50 εκατ. θα πάνε στο μεγαλύτερο επικουρικό Ταμείο της χώρας (ΕΤΕΑ).

Ο ΟΑΕΕ έως το τέλος της χρονιάς, θα λάβει τουλάχιστον €300 εκατ.. Το μεγάλο πρόβλημα του Ταμείου είναι ότι περίπου ένας στους τέσσερις επαγγελματίες, δεν καταβάλλουν εισφορές. Όσον αφορά στο ΕΤΕΑ, στόχος της οικονομικής ενίσχυσης είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις μέχρι το τέλος του έτους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Πρόσθετη Ενίσχυση στα Ταμεία για να καταβάλουν τις συντάξεις

Διαβάστε ακόμη…

 

Related posts