29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (14/02/2016) και …

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (14/02/2016) και …

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (14/02/2016) και … χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

<3

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (14 Φεβρουαρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Κόψτε τις σημερινές συντάξεις για να τελειώσει η αξιολόγηση·  εφαρμογή περικοπών Κατρούγκαλου και στους νυν συνταξιούχους ζητούν οι δανειστές.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Το παρασκήνιο της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
• Μέρες δραχμής ζει η ελληνική κεφαλαιαγορά· στο 1989 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου.
• Ο Τσίπρας μας έμαθε το «Δεν Πληρώνω», ,ιλούν οι πρωταγωνιστές του κινήματος.
• Εισέβαλε από τον Έβρο: Οζώδης δερματίτιδα θερίζει το ζωικό κεφάλαιο.
• Έως και ένα έτος λίστα αναμονής για χειρουργείο.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ξαναγράφουν το Μνημόνιο. ΔΝΤ και Βρυξέλλες μας ετοιμ΄ζουν νέο, ακόμη πιο στενό ‘κοστούμι’. Η Ελλάδα και πάλι στο κόκκινο·  Αγρότες και επαγγελματίες στους δρόμους  · Η κυβέρνηση παραπαίει ενώ οι διαχειριστές σχεδιάζουν ερήμην μας μείωση συντάξεων έναντι ρύθμισης του χρέους.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ο μεγάλος πόλεμος για τον έλεγχο της τηλεόρασης ·  οι μεθοδεύσεις, το παρασκήνιο και οι υποψήφιοι καναλάρχες του Σύριζα.
• Προσφυγικό: Τι κρύβει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
• Δικαίωση του Αϊνστάιν: Παράθυρο στο σύμπαν με τα βαρυτικά κύματα.

ΕΘΝΟΣ: Το βρώμικο παιχνίδι του ΔΝΤ· τι κρύβει η νέα επίθεση Τόμσεν, το παρασκήνιο σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον. Τη στιγμή που οι ευρωπαίοι δείχνουν συναινετική διάθεση, το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι 4ο Μνημόνιο!  Πως οργανώνει την άμυνά της η κυβέρνηση.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Σκληρό παζάρι με τους θεσμούς: Ποια δάνεια θα γλιτώσουν από τα γεράκια των funds.
• Το μνημόνιο Κυριάκου για να κλείσει η ‘μαύρη τρύπα’ στη ΝΔ.

ΑΥΓΗ:  Κλείνουν άμεσα τα ανοικτά μέτωπα (συνέντευξη του Τσίπρα στην εφημερίδα). Μήνυμα αισιοδοξίας αφήνει με την συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, διαλύοντας την ομίχλη που τεχνηέντως δημιουργούν δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.  Έχουμε μπροστά μας τρεις μεγάλες προκλήσεις: την αξιολόγηση, το ζήτημα του χρέους και το προσφυγικό.  Θα τα χειριστούμε όλα με τον πιο αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο. Όταν τα μέτωπα αυτά κλείσουν – και θα κλείσουν σύντομα   – η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Γιάννης Μουζάλας: Η παρουσία του ΝΑΤΟ ελπίζω να περιορίσει τις ακατάσχτες προσφυγικές ροές από την Τουρκία.
• Le Monde diplomatique: Η κατάργηση της Σενγκέν δεν λύνει το προσφυγικό πρόβλημα.
• Γιάννης Δρόσος, καθ. Συνταγματικού δικαίου: Σύμφωνη με το Σύνταγμα η αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών από τον υπουργό.
• Κων/νος Βέργος, καθηγητής Οικονομίας στο Πόρτσμουθ: Η καπιταλιστική αποσύνθεση αγγίζει την καρδιά της Ευρώπης.
• Συρία: Οι ΗΠΑ επέσπευσαν την κατάπαυση του πυρός για να προλάβουν την επικράτηση Άσαντ – Ρώσων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα αναλώνεται στην περιγραφή των απεργιακών και λοιπών κινητοποιήσεων, περνώντας το μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε και ο αγώνας κλιμακώνεται.

Σε άλλα σημεία στην πρώτη σελίδα αναφέρονται:
• Επικίνδυνη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο με την υπογραφή της κυβέρνησης.
• Συγκυβέρνηση – Ευρωζώνη – ΔΝΤ: Αντιλαϊκό κρεσέντο σε ενιαία στρατηγική.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:  «Μειώστε τις συντάξεις για να … δούμε το χρέος» ζητούν οι δανειστές. Τι κρύβει το πακέτο μέτρων €9 δισ. του ΔΝΤ.  Οι δανειστές απαιτούν τον έλεγχο του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων και νέα επώδυνα μέτρα για να συζητήσουν την ελάφρυσνη του χρέους. Πρόταση βόμβα του ΔΝΤ για συντάξεις στο μισό του μισθού, που θα επιφέρει μειώσεις 10% έως 25% στο σύνολο των αποδοχών. Ποιοι επεναφέρουν το σενάριο-εφιάλτη για κούρεμα καταθέσεων.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Τα κυβερνητικά αδιέξοδα και το εφιαλτικό σενάριο για συμψηφισμό σε προσφυγικό  – οικονομία!  90 καυτές ημέρες για αξιολόγηση και Σένγκεν.
• Κρίσιμες συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με Μέρκελ, Γιούνκερ.
• Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο·  ο ρόλος του ΝΑΤΟικού στόλου και οι προκλήσεις της Τουρκίας.
• Βγάζουν ακίνητα στο σφυρί.  Απειλούνται με κραχ Μητροπόλεις και Μονές.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Ελλάδα στους δρόμους, ο Σύριζα σε … αδιέξοδο.  Εντείνονται οι πιέσεεις από ΔΝΤ, το Χρηματιστήριο καταρρέει,  η αγορά υποφέρει, η ύφεση μεγαλώνει. Μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος προσφέρουν τη λύση.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ασφαλιστικό: Τα 11 μπαλώματα στην «κουρελού» του Κατρούγκαλου·  πως προσπαθούν να εξευμενίσουν τους εξεγερθέντες πολίτες.

REAL NEWS: Μήνυμα αγωνίας του ΠτΔ (Πρ. Παυλόπουλου): Στα πρόθυρα έκρηξης η ελληνική κοινωνία. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι ήδη τεράστιες και η κοινωνία μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Για την αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων φέρουν μεγάλη ευθύνη και εκείνοι που τα σχεδίασαν. Ας μην διανοηθεί κανείς εντός και εκτός Ε.Ε. (π.χ. η Τουρκία) ότι η Ελλάδα θα εκχωρήσει με αφορμή τη κρίση, έστω και στο ελάχιστο την εθνική της κυριαρχία.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Νίκος Τόσκας: Η Αστυνομία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.
• Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η Τρόικα.
• Κωστής Χατζηδάκης: Δεν στοιχηματίζω ότι η κυβέρνηση θα περάσει τα μέτρα και θα κλείσει η αξιολόγηση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πρώτη φορά τόσος κόσμος εναντίον τους (έχει φωτό, τον Τσίπρα, εννοεί την κυβέρνηση). Πέφτουν ή όχι; Στη γωνία από μεταναστευτικό και κοινωνία.  Που ελπίζει η κυβέρνηση – Ποιοι τη θεωρούν τελειωμένη  – Σβήνει ή μόλις αρχίζει η εξέγερση του Ασφαλιστικού; – Βαρύ το τραύμα από την επέλαση των τρακτέρ.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Σύριζα TV-Wars. Άλλο MEGA·  παίζει αλλαγή σύνθεσης, ακόμη και ονόματος. Ο ισχυρός πόλος από Βαρδή Βαρδινογιάννη. Θέλουν εκτός του Ψυχάρη η κυβέρνηση και ο ένας συνεταίρος, αλλά δεν είναι και ο πιο εύκολος στόχος. Ο Μπόμπολας παρεδόθη άνευ όρων ως συνήθως. Νέα πρόσωπα: Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και Δημήτρης Μάρης σε συνεργασία Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα. Μπαίνει και ο Μαρινάκη, ζητώντας άδεια και βάζει έως €50 εκατ. για δικό του κανάλι. Ανθίσταται ο ΣΚΑΙ·  δεν μασάει ο Αλαφούζος: Ας έρθουν να μας ρίξουν μαύρο!
• Ξηλώνουν στρατόπεδα για να τα κάνουν hot spots · παίρνουν ακόμα και υπόστεγα που προορίζονται για ευαίσθητα στρατιωτικά υλικά.

ΕΣΤΙΑ: Ἐκχωρεῖται ἡ ἐθνική περιουσία. Μὲ νομοσχέδιο ὅλος ὁ πλοῦτος σε ἕνα Ταμεῖο.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:

• Τὰ ἐπίχειρα μιᾶς ἄφρονος ρητορικῆς στὸ ἀγροτικό. Οἱ γεωργικοί ἐλκιστῆρες (τρακτέρ) κατέλαβαν τὸ κέντρο τῶν Ἀθηνῶν.

KONTRA NEWS: Έρευνα για την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ξεκίνησαν οι Γαλλικές αρχές.  Ζήτησαν τη συνδρομή από το ΣΔΟΕ για φορολογικά και περιουσιακά της στοιχεία.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Deutsche Bank: Ο γερμανικός κολοσσός γονατίζει.  Αγωνιώδεις προσπάθειες ευρωπαίων τραπεζιτών και πολιτικών να πείσουν ότι η μεγάλη πτώση της μετοχής της τράπεζας δεν αποτελεί κίνδυνο για τη γερμανική, ούτε για την ευρωπαϊκή οικονομία.
• Οργή Καραμανλή για δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να συμμετέχει σε δείπνο με τον πρίγκιπα Νικόλαο.
• Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω·  με την μεγαλειώδη τους συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, έδειξαν πως δεν μπορούν να δεχτούν περικοπές και νέα σκληρά μέτρα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ:  Ρυθμίσεις – ανάσα για τα «κόκκινα» δάνεια. Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη Δραγασάκη με τους τραπεζίτες. Μέχρι ποσούν 1.000.000 ευρώ δεν θα πουληθούν. Από 1.000.000 ευρώ και πάνω θα γίνει διαπραγμάτευση με τις τράπεζες.  Στο 10% με 15% θέλουν να αγοράσουν τα «κοράκια».

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Βρώμικος ρόλος του Τόμσεν. Θέλει να πάρει εκδίκηση για την αποτυχία του με τα ελληνικά προγράμματα. Πλαστά τα στοιχεία που δίνει για «τρύπα» €9 δισ. – Διαφωνούν μαζί του και η Κομισιόν και η ΕΚΤ. Προσπαθεί να τινάξει στον αέρα την αξιολόγηση.
• Αλαλούμ στη ΝΔ: Κυριάκος και Ντόρα ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν!
• Τι δίνει στους αγρότες ο Τσίπρας: Μείωση εισφορών, μεταβατική ρύθμιση μέχρι και το 2021 και αυτόνομο ΟΓΑ.
• Ορντινάτσες του Ερντογάν οι ευρωπαίοι ηγέτες. Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, οδηγούν την Ευρώπη σε διάλυση. Με την απραξία της, η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα των εκβιασμών και σύρθηκε στη μετάκληση του ΝΑΤΟ, με το καπέλο του οποίου η Τουρκία μπαίνει το Αιγαίο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η κυβέρνηση σε ναρκοπέδιο εν μέσω θυέλλης. Θα αντέξει; «Βουνό» τοκοχρεολυσίων €47,1 δισ. το 2016 και το 2017. Η αγωνία του Μαξίμου για να βρεθούν εφεδρείες από την αντιπολίτευση. Οι πρωτοφανείς διαμαρτυρίες (για Προσφυγικό, Φορολογικό και Ασφαλιστικό) και τα υπόγεια ρήγματα στον Σύριζα απειλούν τώρα τον Αλ. Τσίπρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα μαχαίρια οι πρώην κολλητοί· ποια τα αίτια της σύγκρουσης Μπουτάρη – Τζιτζικώστα.

Related posts