19 Απριλίου 2024

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (06/03/2016)

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (06/03/2016)

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (06/03/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (6 Μαρτίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά.
Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρκικές διεκδικήσεις στο τραπέζι μέσω ΝΑΤΟ. Αποκαλυπτικό έγγραφο: ζητούν να αναφέρονται μόνο με αριθμούς μικρά νησιά· αμφισβητούν τον εναέριο χώρο και επιμένουν σε αποστρατιωτικοποίηση Δωδεκανήσου.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• «Κάτω από τη βάση» οι βαθμολογίες της Ελλάδος · η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (και δείχνει τις κακές επιδόσεις στους τομείς της Ανταγωνιστικότητας, Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας, Λειτουργίας θεσμών και ανάπτυξη ιδιωτικού τομέα, Αντιμετώπιση διαφθοράς, Επίδοση μαθητών, Δείκτη καινοτομίας, Υψηλότερη παιδική φτώχεια)
• Πολιτική αστάθεια στις χώρες της κρίσης (Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία)
• Φέσσας (ΣΕΒ): Η Ελλάδα ζει την τέλεια καταιγίδα. Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπουργός εκμβιάζει Εισαγγελέα. Αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη: «Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα».
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Έρευνα από ΕΚΤ και Στουρνάρα για τη «μαύρη τρύπα» της Τράπεζας Αττικής. Πως εξαερώθηκαν 800 εκατ. ευρώ του Ταμείου Μηχανικών.
• Πως οι νέοι φόροι (νέα κλίμακα) συνθλίβουν τη μεσαία τάξη.
• Αμφίπολη: Διχάζει εύρημα που παραπέμπει στον Μ. Αλέξανδρο.

ΕΘΝΟΣ: «Σφήνα» το χρέος βάζει το ΔΝΤ στην αξιολόγηση. Μηνύματα σε Βρυξέλλες και Αθήνα για άμεση ελάφρυνση του χρέους ώστε να αποφευχθεί η λήψη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων €9 δισ..
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τα κρυφά χαρτιά του Τσίπρα στη Σύνοδο για το Προσφυγικό.

ΑΥΓΗ: Δεύτερη φορά πειραματόζωο; Ξεχάστε το! Το 2016 δεν είναι 2010. Δύο μέτρα και δυο σταθμά στους κανόνες για προσφυγικό – αξιολόγηση. Με «εθνική γραμμή» η Αθήνα στην αυριανή σύνοδο κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, με στόχο να μην γίνει «αποθήκη ψυχών». Στο Eurogroup της Δευτέρας κρίνεται η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυαντό.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Αμερικάνικες Εκλογές: Ο Τραμπ διαλύει τους Ρεπουμπλικανούς.
• Σκα Κέλερ (αντιπρ. Πρασίνων στην Εθρωβουλή): Το προσφυγικό δεν λύνεται με το να κλείσουμε τα σύνορα με την Ελλάδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακοίνωση – Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και αγωνιστική αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική δράση.
Σε άλλο σημείο στην πρώτη σελίδα αναφέρεται:
• Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρατήστε πρόσφυγες και η Αξιολόγηση σε δόσεις. Προς διπλό επώδυνο deal αύριο σε Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup. Βερολίνο και Βρυξέλλες ζητούν ελληνική «θυσία» στο προσφυγικό με αντάλλαγμα «σπάσιμο» των μέτρων σε Απρίλιο και Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα μπορεί ννα φτάσει και τις 300.000. Περικοπές στις συντάξεις άνω των €1.200, επιπλέον φόροι €500 εκατ. από τη νέα κλίμακα εισοδήματος και πώληση «κόκκινων» δανείων σε funds.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση έδωσε λάθος μηνύματα με τα ανοιχτά σύνορα.
• Άφησαν στο ράφι το Αναπτυξιακό «Πακέτο Γιουνκέρ».

ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Οι 6 + 1 χειρότερες αλλαγές. Εισφορά Αλληλεγγύης και στις συντάξεις άνω των €1.300. Απελευθερώνονται οι απολύσεις· Διώχνουν 6.000 τραπεζικούς · Με συμβιβασμό λόγω προσφυγικύ η αξιολόγηση.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σφίγγει τα λλουριά στους βουλευτές (της ΝΔ). Ποιες θα είναι οι νέες πηγές χρηματοδότησης.
• Προσφυγικό: Απέραντο hot spot η Ελλάς.
• Ο Λούλα (πρώην αριστερός Πρόεδρος στην Βραζιλία) συλλαμβάνεται, η Βραζιλία στο ΔΝΤ.

REAL NEWS: Βγάζουν λάδι τον Χριστοφοράκο· βαφτίζουν τις μίζες προς τα κόμματα … δωρεές. Ο Εισαγγελέας ζητεί να αρθούν τα δύο από τα τρία εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Βόμβα από το ΔΝΤ: Ανεπαρκής η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
• Νίκος Κοτζιάς: Το βέτο πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού – θαυμαστής της Μενεγάκη συνομιλεί με την εφημερίδα. Καρανίκας σόου: «Τι θα πει αξιοκρατία;» · «μας προκύπτουν θέσεις… Εμείς δεν κάνουμε καριέρα» «Σαφώς μου αρέσει η Ελένη Μενεγάκη… Προφανώς πήραν υπόψη τη λαϊκή μου καταγωγή για να με βάλουν σε αυτή την θέση», «Έτσι ζούμε εμείς οι αριστεροί, έτσι ερωτευόμαστε». Η εφημερίδα αναφέρει πάνω σε αυτά: Για δες ποιοι μας κυβερνούν τέτοιες ώρες.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Σύνοδος κορυφής για το Προσφυγικό: Μακιγιάρουν τη συμφωνία-τραγωδία. Κάνουν την Ελλάδα μόνιμο hot spot με πενιχρά ανταλλάγματα – Στο παζάρι και το Αιγαίο!
• Διόρισε και … τον πιο αδιόριστο. Προσελήφθη και ο δημοσιογράφος της «Αυγής» στον οποίο ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί 11 ημέρες πριν τις εκλογές ότι θα σταματήσουν οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων.

ΕΣΤΙΑ: Ἰσοπεδώνουν τὰ ἰδιωτικά σχολεῖα. Ἐξίσωση προς τὰ κάτω προωθεῖ ἡ κυβέρνησις.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ἀρνητική τροπή αἰφνιδίως στὸ προσφυγικό. Ἡ Συνθήκη ταῆς Γενεύης καὶ οἱ πράνομοι μετανάστες.
• Τὸ αἷσχος μὲ τὴν φορολογία

KONTRA NEWS: Ποιον έχει έτοιμο για φάγωμα ο Κυριάκος. Αρχίζει τις εκκαθαρίσεις για την απόλυτη Μητσοτακοποίηση της ΝΔ. Έχει συγγενική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι φιλόδοξος και σχετικά νεοφερμένος στη ΝΔ, παρουσιάστηκε στη δημόσια σκηνή ως ειδικός στα οικονομικά, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφυλάξεις για την εντιμότητά του και του ζητάει να αποχωρήσει από αξιώματα και να μην ζητάει ρόλους στη ΝΔ.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Οι μαυραγορίτες της προσφυγιάς και ο τιμοκατάλογος της ντροπής. Αναίσχυντοι συμπατριώτες μας αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την προσφυγική τραγωδία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μόνιμο hot spot κάνουν την Ελλάδα για 300.000! Σατανικό σχέδιο άλωσης της χώρας και αλλοίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Τα δύο τρία χρόνια που είπε ο Μουζάλας είναι απλώς η πρόγευση. Τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν τις ροές και η Τουρκία όχι μόνο δεν θα παίρνει τους μετανάστες πίσω αλλά και θα συνεχίσει να χορεύει την Ευρώπη στο ταψί. Φταίει η Ε.Ε. για τη προσφυγική κρίση λέει το 53,7%.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η αξιολόγηση σπάει σε δόσεις και σκληρά μέτρα. Στην εντατική θέλουν την Ελλάδα Ευρωπαίοι και ΔΝΤ. Συνεχίζουν την πολιτική του πειραμοατόζωου. Επιστρέφουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι δανειστές.

Ο ΛΟΓΟΣ: Πάνω από 1,25 εκατ. οι αιτήσεις ασύλου το 2015 στην Ε.Ε.. Κρίσιμες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ξεπέρασαν τους 20.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα.
• Χρονιά – ρεκόρ για τις κρητικές εξαγωγές ελαιολάδου το 2015.
• Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Πάνω από 1 εκατ. επιβάτες τον Φεβρουάριο – ρεκόρ κίνησης.
• ΝΔ: Υπό πλήρη κατάρρευση η Δημόσια Υγεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το μαρτύριο της σταγόνας: Η παρελκυστική και άτολμη τακτική της κυβέρνησης να καθυστερεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, συνεχίζει να αυξάνει το κόστος για την οικονομία και την κοινωνία. Η Αλ. Τσίπρας αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η διαιώνιση της αξιολόγησης δημιουργεί κίνδυνο πολιτικού και οικονομικού ατυχήματος, ιδίως για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε πρόωρη … γήρανση η κυβέρνηση. Έρευνα για την «ΜτΚ»: Δυσαρεστημένοι παρουσιάζονται σχεδόν 8 στους 10 πολίτες στο Ν. Θεσσαλονίκης από τον έργο της κυβέρνησης, αλλά και περίπου οι μισοί από όσους ψήφισαν Σύριζα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Related posts