28 Απριλίου 2024

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/04/2016) και …

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/04/2016) και …

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/04/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (10 Απριλίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμες ημέρες για συμφωνία με νέο κύμα σκληρών φόρων. Σύγκλιση Κομισιόν και ΔΝΤ στα επώδυνα μέτρα – Τι θα κριθεί στο Washington Group.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Συνέντευξη στην «Κ»: Κόστα: Η Πορτογαλία δεν σκοπεύει σε συμμαχία του Νότου.
• Μυστικοί αστυνομικοί της Europol στο Αιγαίο.
• Ένα τάγμα (σ.σ. στρατιωτικό σώμα) έφυγε από τα κατεχόμενα για τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ.
• Οι Έλληνες αποφασίζουν πλέον εκ των προτέρων τι θα αγοράσουν στα super market· Ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Αποφασίζουν στην Ουάσινγκτον, Λαγκάρντ και Σόιμπλε, ερήμην μας· Στον αναπνευστήρα… μέτρο – μέτρο, δόση – δόση. Παρά την φοροκαταιγίδα και τις περικοπές στις συντάξεις που αποδέχθηκε ο Τσίπρας, αβέβαιη η Συμφωνία. Νέα προαπαιτούμενα ζητούν οι δανειστές.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Panama Papers: 11 τρισ. δολάρια κρυμμένα στους φορολογικούς παραδείσους.
• Καθημερινή τραγωδία: Συγκρούσεις, χάος και αδιέξοδο με τους πρόσφυγες.

ΕΘΝΟΣ: Κοινό μέτωπο δανειστών που … διαφωνούν σε όλα τα άλλα. Σπρώχνουν στα κοράκια και τα «πράσινα» δάνεια. Μοντέλο Κύπρου σε εξυπηρετούμενα και μη, δάνεια απαιτούν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ. Εξαιρέσεις ζητά η ελληνική κυβέρνηση και επιδιώκει πολιτική συμφωνία για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Η 17χρονη πρόσφυγας από τη Συρία: Πέρασε κολυμπώντας το Αιγαίο και πάει στους Ολυμπιακούς.
• Panama Papers: Οι δικηγόροι των Διαβόλων της φοροδιαφυγής.
• Το παρασκήνιο της ‘Αγίας Συνόδου’ (συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα) στη Λέσβο.

ΑΥΓΗ: Στα δίχτυα του εισαγγελέα τα … λαβράκια του Παναμά. Οι εισαγγελικές παραγγελίες έχουν ήδη εκδοθεί. Στις λίστες υπάρχει πολύ «ψωμί» για Ελλάδα και Κύπρο. Που βρίσκονται οι ελληνικές off shore. Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα εκτιμώμενα έσοδα από τη λίστα Μπόργιανς.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κ. Βέργος (καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ): Η παγκόσμια φοροδιαφυγή είναι τελικά ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα.
• Οι θησαυροί που έκρυβαν τα κατάστιχα της δικηγορικής φίρμας. Κλοννίζεται ο Κάμερον, που αναζητά δικαιολογίες.
• Η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση: Βιώσιμη συμφωνία χωρίς αστερίσκους.
• Ελληνοπορτογαλικό μανιφέστο από Τσίπρα – Κόστα για τον τερματισμό της λιτότητας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλο σήμερα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο Συμφωνίας με την Τρόικα. Διπλό Μνημόνιο με Ε.Ε. και ΔΝΤ! Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον ζητούν την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τις ομαδικές απολύσεις. Το ΔΝΤ προσφέρει αποπληρωμή χρέους σε 101 χρόνια. Σοκ στις νέες συντάξεις, με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ ακόμη και για όσους αποχωρούν με 40 έτη εργασίας. Αυξήσεις φόρων και για χαμηλόμισθους των 700 ευρώ, χαράτσι 10 λεπτά στην βενζίνη. Ποιοι θα πληρώσουν και πόσο.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Σε βέρτιγκο πάλι το Μαξίμου: Μέτρα, ανασχηματισμός και στο βάθος … κάλπες.
• Προσφυγικό ώρα μηδέν. Μπάχαλο από 200 ΜΚΟ και χιλιάδες … αλληλέγγυους. Ποιοι μπλοκάρουν την εκκένωση Πειραιά και Ειδομένης, ενώ η κυβέρνηση απουσιάζει. Διακοσμητική παρουσία στο Αιγαίο· σε 30 ημέρες το ΝΑΤΟ εντόπισε μόνο 27 βάρκες.
• Panama Papers: 250.000 off shore πέρασαν τη … διώρυγα της φοροδιαφυγής. «Σεισμός» σε Βρετανία, Ισλανδία, Γαλλία, Αργεντινή, Κίνα.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιοι θα χάσουν αν δεν βγουν τώρα στη σύνταξη. Τι θα γίνει με αναπηρικά επιδόματα, επικουρικές και εφάπαξ. Όλες οι αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Προσφυγικό: Ακρότητες, υπερβολές, ανικανότητα.
• Εφορία: Συμπληρώστε σωστά τη δήλωσή σας.
• Επιχειρήσεις: Όπου φύγει φύγει! Μεταναστεύουν για να γλυτώσουν φόρους και γραφειοκρατία.

REAL NEWS: Το κλαμπ της Ουάσινγκτον αποφασίζει για το χρέος. Κρίσιμη σύσκεψη στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ. Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιουνκέρ, Νταισελμπλουμ, Σόιμπλε και Σαπέν συζητούν στις 15 – 17 Απριλίου, στην έδρα του Ταμείου, για το ελληνικό ζήτημα. Ολόκληρο το σχέδιο της Αθήνας, που θα καταθέσει στη συνεδρίαση ο Ευκλ. Τσακαλώτος. Μέρκελ και Λαγκάρντ ζητούν να συνδεθεί η αναδιάρθρωση με διαρκές μνημόνιο. Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προγραμματίζει η κυβέρνηση για το χρέος.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Οι ΜΚΟ της «κονόμας». Ποιοι και πως εκμεταλλεύονται τον πόνο των προσφύγων για να κερδίσουν χρήματα.
• Προκόπης Παυλόπουλος: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, αλλά βλέπουν διαφορετικά όνειρα. Ο ΠτΔ επιμένει ότι ο ESM πρέπει να αντικαταστήσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
• Μέτοχος της αμαρτωλής off shore ο Παπασταύρου. Η “R” αποκαλύπτει τα e-mail του πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Αποκάλυψη για την απάτη με τη συμφωνία. Τυπώνουν 100.000 Άδειες Ασύλου. Για άλλους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών μας έλεγαν και άλλους πολύ μεγαλύτερους σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν – Θα δοθούν δελτία παραμονής και εργασίας για όσο καιρό περιμένουν άσυλο – Μπορεί και έως 10 χρόνια. Ανοίγει τεράστιο θέμα σε κλίμα εξέγερσης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Hiltongate – «την ακούσαμε» – κανονικά. Από τον κοριό στον λογαριασμό: ΦΠΑ 23% (από 13%) σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Φυσικό Αέριο, ΦΠΑ 13% (από 6%) σε θέατρα, σινεμά, βιβλία και περιοδικά, Αύξηση φόρου 25% στη κινητή τηλεφωνία και 10% σε Nova και OTE TV, Πέφτει το αφορολόγητο στις €8.000 από €12.000.
• Η μεγάλη του Καρανίκα Σχολή: Διόρισαν τραγουδιάρη Σύμβουλο στον Βούτση. Ο Γιώργος Ζάμπας που τραγουδάει και σήμερα στο μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στον Άλιμο, διορίστηκε σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής.

ΕΣΤΙΑ: Συνταξιοῦχοι ἐτῶν 40· Νέοι καὶ ἀκμαῖοι ὑπάλληλοι ἀποχωροῦν ἀπό ταὸ Δημόσιο.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τό ΚΚΕ ἐπιστρέφει στὸ Λιτόχωρο. Ἀκραία καὶ ἐμπρηστική ὁμιλία Κουτσούμπα.

KONTRA NEWS: Το MEGA (σ.σ. το τηλεοπτικό κανάλι) έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ. Είχαν παρέμβει στους Μετρητές της ΔΕΗ για να γράφουν μικρότερη κατανάλωση. Απίστευτο; Και όμως αληθινό. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, οι ευθύνες αποδόθηκαν μόνο σε ένα συγκεκριμένο υπάλληλο!
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Πρόσφυγες: Η Οδύσσεια των εγκλωβισμένων. Πειραιάς, Χίος, Ειδομένη, κάθε μέρα και σκηνές απόγνωσης. Τα κλειστά σύνορα, τα φυλλάδια που τους λένε να μείνουν εκεί που βρίσκονται, οι περίεργες ΜΚΟ.
• Panama Papers: Αντιπρόεδρος της Aisios Foundation ήταν ο Σπύρος Παπασταύρου, της μίας εκ των τριών off shore στις οποίες συμμετείχε στα ΔΣ τους, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Παναμά. Ο Παπασταύρου καλείται εκ νέου από τους εισαγγελείς ως ύποπτος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Νέα εξοντωτικά μέτρα απαιτούν οι ανάλγητοι δανειστές· χαράτσι 10% σε ρεύμα και νερό. Ζητούν εκβιαστικά ο ΦΠΑ από 15% να πάει στο 25% και να μειωθούν κατά 30% όλες οι επικουρικές συντάξεις! 50 – 50 να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 22 Απριλίου.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κάηκε το Grexit… τα τρία σενάρια για τη Συμφωνία. Η καταιγίδα των €3,6 δισ.· αυξήσεις σε βενζίνη, κινητά, φυσικό αέριο, τηλεόραση, κατάργηση φοροαπαλλαγών. Στο τραπέζι και τα εργασιακά!
• Έτσι τα βλέπουν οι βιομήχανοι: Εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% αν… μπει φραγμός στο φοροδιαφυγή και μειωθούν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές.
• Και στη Λίστα Παναμά ο κολλητός του Σαμαρά· δυσκολεύουν τα πράγματα για Παπασταύρου. Έκθετος ο πρώην πρωθυπουργός, εξακολουθεί να καλύπτει με τη σιωπή του τον κολλητό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Οι καθυστερήσεις αποτελειώνουν την οικονομία. Αντιμέτωπη με ξαφνικό θάνατο η ελληνική οικονομία, καθώς έχει σταματήσει κάθε επενδυτική δραστηριότητα, το Δημόσιο έχει πρακτικά κηρύξει στάση πληρωμών ενώ εξαντλούνται τα τελευταία αποθέματα των πολιτών και η υπομονή των δανειστών. Εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και στη διαχείριση του Προσφυγικού, που απειλεί να τινάξει και τον τουρισμό στον αέρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ιδού τα προσύμφωνα Κομισιόν – ΔΝΤ. Ντοκουμέντα με τα μέτρα – σοκ που απαιτούν οι δανειστές. Ρίχνουν το αφορολόγητο στις €8.182, προτείνουν αύξηση ΦΠΑ στο 23% για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Θεσσαλονίκη: Μισθώθηκαν τα πρώτα σπίτια για να στεγάσουν τους … κάτοικους της Ειδομένης.
• Βόρεια Ελλάδα: Έμφραγμα στις εμπορευματικές μεταφορές.

>>>•<<<

• Εὐεπιχειρεῖν: ἀεί βέλτιστον!

Related posts