25 Απριλίου 2024

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (07/02/2016)

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (07/02/2016)

Ενημέρωση γρήγορη και περιεκτική από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (07/02/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (7 Φεβρουαρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το διπλό Plan B του κ. Τσίπρα για συντάξεις, εκλογικό νόμο. Περικοπές επικουρικών, «ρετιρέ» – Μπόνους εδρών για συνεργασίες κομμάτων.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στη Μεσόγειο: Η διώρυγα του Σουέζ αποδεικνύεται κερκόπορτα της Μεσογείου, από εκεί εισβάλλουν θαλάσσια είδη με ιδιαίτερα καταστρεπτικές ιδιότητες για την βιοποικιλότητα, την αλιεία αλλά και την ανθρώπινη ζωή. Ψάρια όπως ο επικίνδυνος λαγοκέφαλος κ.ά.. Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα «αύριο»η Μεσόγειος δεν θα είναι η θάλασσά μας…
•Προσέλαβαν μάγειρα και μουσικό, για οδηγό στο μετρό, αναφέρει ο απερχόμενος Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής.
• Λόγω της ανεργίας, ιδιαίτερα με τέσσερα ευρώ την ώρα, καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα κατ’οίκον. Δεν είναι αγγελία, είναι η νέα πραγματικότητα.
• Η Ευρώπη θα χρειαστεί πρόσφυγες εργαζόμενους, δηλώνει στην «Κ»ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, συγκεκριμένα μερικά εκατομμύρια νεαρούς.
• Παγκόσμιος συναγερμός με τον ιό Ζίκα.
• Γεννηθέντες 1980-2000, η γενιά των Millennials, αλλάζει την αγορά. Έχουν μάθει περισσότερο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο παρά διαβάζοντας βιβλία. Πάνω της «προσαρμόζεται» η παγκόσμια αγορά.
• Ψωμί από τις φυλακές σε νοσοκομεία – δύο τόνοι ημερησίως.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Πως η Εφορία αντιμετωπίζει τους πολίτες στον καιρό του Σύριζα: οι «πολούσιοι» των €22.000. Η νέα ενιαία φοροκλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Στο 32% και 37% οι συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα, στο 50% ο ανώτατος. Επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στα μαλακά οι αγρότες. Plan B ψάχνει ο κ. Τσίπρας, καθώς βρίσκει μπροστά του τις συνέπειες των πρώτων λόγων του – σε κλοιό οργής, μπλόκων, βουλευτών και Τρόικας.

ΕΘΝΟΣ: Που συμφωνούν και που διαφωνούν κυβέρνηση και θεσμοί: 5 ανοικτά μέτωπα που άφησε ο α΄ γύρος διαπραγματεύσεων. Η ώρα της κυβέρνησης να κάνει «ταμείο» έφτασε, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα «κόκκινα» δάνεια. Ακολουθεί το θέμα των δημοσιονομικών, όπου υπάρχει ο σκόπελος του ΔΝΤ. Τριπλή μάχη δίδεται στο Ασφαλιστικό, για το ποσοστό αναπλήρωσης, τις εργοδοτικές εισφορές και την εθνική σύνταξη.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
•Αποκάλυψη Κουρουμπλή για το νέο εκλογικό νόμο: Μπόνους εδρών μόνο με ποσοστό γύρω στο 40%.
• Δικαίωση στο ΣτΕ: €450.000 (!) στον φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε από τη… ζαρντινιέρα.

ΑΥΓΗ: Η διαπλοκή παίζει τα … δανεικά της. Επιχείρηση αποσταθεροποίησης στην ύστατη ώρα για την Ελλάδα. Με όπλο την καταστροφολογία και τα χιλιοπαιγμένα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή οικοουμενική, οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας, δίνουν τη μάχη για να διατηρήσουν τα ερείσματά τους στο πάρτι, την ώρα που η κυβέρνηση, ο αρχηγός της ΝΔ, οι πολίτες και η αγορά δεν θέλουν να ακούσουν για κάλπες, με την λαϊκή ετυμηγορία να μην έχει κλείσει πέντε μήνες. Η μάχη της διαπραγμάτευσης, οι πιέσεις του κουαρτέτου, οι αντοχές της κοινωνίας και το παιχνίδι της παραπληροφόρησης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Στέργιος Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Το Δημόσιο θα κερδίσει από τον ΟΛΠ 7,5 φορές περισσότερα.
• Σωκρ. Φάμελλος, κοιν. Εκπρόσωπος Σύριζα: Οικονομικά συμφέροντα και παλιός δικομματισμός επιχειρούν να στήσουν εικόνα αστάθειας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τη λαϊκή πάλη, για να αποσυρθρί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, παλεύει να αποκτήσει προοπτική.
• Σήμερα η σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια.
• Πρόσφυγες – μετανάστες στη Λέσβο: Το «πάρτι» των ΜΚΟ γεννά πολλά ερωτήματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρωτοφανής πρόταση από βουλευτές του Σύριζα: Στα ΑΕΙ όσοι δεν μπαίνουν με πανελλαδικές, με δίδακτρα. Την αναφέρουν ως «ριζοσπαστική» ιδέα για να περιορίσουν το κύμα μετανάστευσης φοιτητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Τι είπαν οι δανειστές στον Κατρούγκαλο: Δεν μπορείτε να πληρώνετε συντάξεις πάνω από €700.
• Ανοίγουν ξανά την Αμυγδαλέζα και άλλα 6 κέντρα κράτησης μεταναστών.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Τυφλή σύγκρουση κυβέρνησης – δανειστών. Στον αέρα η μεταρρύθμιση και οι συντάξεις. Τι σηματοδοτεί η αναχώρηση της Τρόικα. Απορρίφθηκε το σχέδιο Κατρούγκαλου. Πανικός στο Μαξίμου.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κοινωνία: Κορυφώνεται ο αναβρασμός.
• Ρουσφέτια:Οργανώνουν την άλωση του κράτους: Προκλητικοί διορισμοί συγγενών, φίλων και αγαπητικών των κυβερνητικών στελεχών.
• Μίντια: ο Τούρκος μεγιστάνς που θέλει να πάρει τηλεοπτικό κανάλι στη χώρα μας.

REAL NEWS: Ο Καμμένος απειλεί την Τρόικα με εκλογές. Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορεί να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει και πάλι τον λόγο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Τι ζητάει το κουαρτέτο: ΔΕΚΟ, γιατροί, δικαστικοί, τραπεζικοί, μηχανικοί, δικηγόροι και επαγγελματίες. Άγριο μαχαίρι στις διπλές συντάξεις. Και λίγα βάζεις στους αγρότες, είπαν οι δανειστές στον Κατρούγκαλο.

ΕΣΤΙΑ: Εἰδικό καθεστώς γιὰ Ἑλλάδα – Ἰταλία· Παρέμβασις τοῦ κ. Δημ. Ἀβραμόπουλου μέσω «Εστίας» (γιὰ τὸ μεταναστευτικόν).
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Φορολογία σοβιετικοῦ τύπου (για το ετοιμαζόμενο φορολογικό της κυβέρνησης)

>>>•<<<

• Εὐεπιχειρεῖν: ἀεί βέλτιστον!

Related posts