10 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 02/12/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 02/12/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββάτου 02 Δεκεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σήμερα χωρίς χθες, ούτε αύριο χωρίς σήμερα” – Κιμ Γιονγκ Ουν (ο … υπέρτατος ηγέτης)

 

Ε λ λ ά δ α 

• Έκλεισε επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και θράκη, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, με μεταναστευτικό και ασφάλεια στην ατζέντα.

• Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ κατόπιν της σχετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, ορίζει ότι οι διατάξεις του κώδικα φορολογικών διαδικασιών για 20ετή παραγραφή είναι εφαρμοστέες μετά τη χρήση του 2012. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Εφορία δεν μπορεί να ανοίξει μια υπόθεση του 2011 ή προγενέστερη κάνοντας χρήση των διατάξεων περί 20ετούς παραγραφής. Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της CIA, για εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα. (σχόλιο TaxCoach: Προφανώς, μια τέτοια κίνηση από πλευράς Τουρκίας, δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ)

• Οι Αρχές της Αργεντινής παραδέχτηκαν ότι το υποβρύχιο που αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου (επρόκειτο για ντιζελο-ηλεκτρικό γερμανικής κατασκευής, 34 ετών), και εφόσον δεν το βρήκαν παρά τις εκτεταμένες έρευνες, χάθηκε, παίρνοντας στο βυθό, τις ζωές των 44 ανδρών – πληρώματός του. Οι έρευνες για την ανεύρεση θα συνεχιστούν αλλά πλέον δεν υπάρχει ελπίδα, καθώς ξεπεράστηκε κατά πολύ το χρονικό διάστημα που το υποβρύχιο θα μπορούσε να μείνει υποθαλάσσια, χωρίς να βγει στην επιφάνεια  (στην περίπτωση που απλώς, θα είχαν χαλάσει οι επικοινωνίες του). Αυτό ήταν το ένα από τα τρία συνολικά υποβρύχια που έχει η Αργεντινή, συνεπώς τώρα έμεινε με δύο, εκ των οποίων το ένα δεν είναι λειτουργικό, αφού συντηρείται.

• Πολιτειακό συμβούλιο στην Ιαπωνία αποφάσισε την παραίτηση του αυτοκράτορα Ακιχίτο στις 30 Απριλίου 2019. Ο ίδιος ο γηραιός αυτοκράτορας (84 ετών σήμερα), είχε αναφέρει ότι λόγω ηλικίας, φοβόνταν ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώνει τα καθήκοντά του, και σε αυτά τα πλαίσια σχεδιάζεται η παραίτησή του, για να αναλάβει αυτοκράτορας ο διάδοχος, 57χρονος σήμερα πρίγκιπας Ναρουχίτο. Θα είναι η πρώτη παραίτηση μονάρχη στην Ιαπωνία, εδώ και 200 χρόνια.

>>> Διαβάστε τάχιστα τα σημαντικότερα χθεσινά νέα, ΕΔΩ

Related posts