4 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 03/11/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 03/11/17

Τα σημαντικά νέα της Παρασκευής 03 Νοεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ο νους κινεί την ύλη” – Βιργίλιος

Ε λ λ ά δ α 

• Τσακαλώτος στη Βουλή: Η δυσπιστία των δανειστών, μας αναγκάζει στην υπερφορολόγηση. Ο υπουργός απάντησε στον Γ. Χουλιαράκη, που ανέφερε ότι είναι συνειδητή η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, με στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων. [Σημείωση TaxCoach: Μπορεί σε κάποιον να φαίνονταν φυσιολογικός ο διάλογος εάν δεν γνώριζε ότι και οι δυο τους, ανήκουν στην ίδια κυβέρνηση και στο ίδιο υπουργείο].

• Στην Αθήνα βρέθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, όπου είχε συνάντηση με Τσίπρα και άλλους υψηλά ιστάμενους, στα πλαίσια προετοιμασίας της επίσκεψης Ερντογάν, που θα συμβεί πριν το τέλος του 2017.

• Εμπαιγμό των συνταξιούχων χαρακτηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τα τραγελαφικά διαδραματιζόμενα σε σχέση με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα βασικά της επιτόκια κατά 0,25%, στην πρώτη αύξηση για περίοδο μεγαλύτερη των 10 ετών.

• Η εισαγγελία της Ισπανίας ζήτησε ευρωπαϊκό ένταλμα κατά Πουιτζδεμόν, μετά την άρνηση του τελευταίου να παραστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι η βέλγικη δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάρει θέση επιτρέποντας την έκδοσή του ή δίδοντάς του την δυνατότητα, να μείνει στο Βέλγιο, αποφεύγοντας την δίκη στην Ισπανία.

• Η Τουρκία δημιούργησε κοινοπραξία από τούρκικες βιομηχανίες, με σκοπό να παράξουν το αμιγώς τούρκικο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο το 2019 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2021. Η κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει το εγχείρημα και στόχος είναι να παραχθεί ένα αυτοκίνητο που να είναι σχεδιαστικά και τεχνολογικά άρτιο, έτσι ώστε να μπορεί να πουλήσει στο εσωτερικό της αλλά και να μπορεί να ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές, τις άλλες γνωστές διεθνώς αυτοκινητοβιομηχανίες. [Σημείωση TaxCoach: η Τουρκία έχει εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά ξένων γνωστών εταιριών. Μέχρι σήμερα, δεν είχε μια αμιγώς τούρκικη αυτοκινητοβιομηχανία].

• ΗΠΑ: Λέγεται ότι ο Jerome Powell θα είναι η επιλογή του Προέδρου Τραμπ για την προεδρία της FED, αντικαθιστώντας την Janet Yellen. O J. Powell έχει πλούσια τραπεζική εμπειρία και έχει επιτελέσει στην διοικούσα επιτροπή της FED.

>>> Διαβάστε τα χθεσινά σημαντικότερα νέα, ΕΔΩ.

Related posts