2 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 04/07/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 04/07/17

Τα σημαντικά νέα της Τρίτης 4 Ιουλίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α 

• Τσακαλώτος: Μπήκαν όροι για την ένταξη στο QE, όχι άμεσα, αλλά σύντομα.  Χουλιαράκης: Η έξοδος στις αγορές θα οικοδομηθεί αρκετούς μήνες πριν το 2018.

• Γεννηματά: Με αυτή τη συμφωνία και αυτή την κυβέρνηση, δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο.

• Σύμφωνα με την Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 22,5% τον Μάρτιο, έναντι 22,9% τον Φεβρουάριο και 23,8% τον Μάρτιο του 2016.

• Αναίρεση υπέρ του νόμου άσκησε ο Άρειος Πάγος, στην αθωωτική για τον Αρτέμη Σώρρα απόφαση που είχε προηγηθεί και είχε δεχθεί ότι ο Σώρρας είναι διαχειριστής $600 δισ.. Με την εν λόγω απόφαση το Μονομελές Πλημμελειοδικείο είχε αθωώσει τον Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού. Η αναίρεση υπέρ του νόμου πάντως, δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Σώρρα. Δηλαδή, δεν παραπέμπεται πάλι σε νέα δίκη, αλλά απλώς δε μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς είναι σαν να μην υπάρχει. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία. [σχόλιο TaxCoach: Γιατί άραγε; Ήταν τόσο ανεπαρκής ο δικαστής ή συνέβη κάτι άλλο;]

• Προειδοποιητικές βολές από σκάφος του Λιμενικού – Ελληνικής Ακτοφυλακής δέχθηκε, τούρκικο εμπορικό φορτηγό πλοίο, ανοικτά της Ρόδου. Το πλοίο δεν υπάκουσε σε κάλεσμα για έλεγχο. Πιθανολογείται ότι μετέφερε ναρκωτικά. Το τουρκικό πλοίο πέρασε αμέσως σε τουρκικά ύδατα.

• Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

• Στις ΗΠΑ ο δείκτης ISM για την μεταποίηση αυξήθηκε στο 57,8 τον Ιούνιο από 54,9 τον Μάιο για την αμερικάνικη οικονομία, αφού δείχνει μεταποίηση σε ανάπτυξη (τιμές άνω του 50) και επιταχυνόμενη.
Στις ΗΠΑ σήμερα, 4η Ιουλίου, εθνική εορτή και αργία.

• Ινδική κοινοπραξία προτίθεται να προσφέρει έως και $11 δισ. για να αναπτύξει γιγαντιαίο Ιρανικό πεδίο φυσικού αερίου, για να κτίσει την απαραίτητη υποδομή και να εξάγει το αέριο αρκεί το ιρανικό κράτος να εγγυηθεί μια «λογική απόδοση», που την ορίζουν γύρω στο 18%.

• Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για το Κατάρ, αφού το μπλοκ των τεσσάρων αραβικών κρατών, που κατηγορούν την Ντόχα για υποστήριξη τρομοκρατίας, συμφώνησαν να επεκτείνουν έως τις 4 Ιουλίου το deadline για να συμμορφωθεί σε μια λίστα απαιτήσεων, πολλές από τις οποίες δείχνουν ακραίες. Δεν αποκλείεται ακόμα και πολεμική επιχείρηση.

• Η βόρειος Κορέα εκτόξευσε για άλλη μία φορά βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος έπεσε κοντά στην Ιαπωνία. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;». Ο Τραμπ έγραψε επίσης: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα. Ίσως η Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία οριστικά». Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία.

• Εκνευρισμένη η Κίνα από τις ΗΠΑ, καθώς έστειλαν το στρατιωτικό πλοίο USS Stethem εντός 12 ναυτικών μιλίων σε νησί αμφισβητούμενο αλλά που η Κίνα θεωρεί δικό της. Τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι αποτελεί σοβαρή πολιτική και στρατιωτική πρόκληση, παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της Κίνας και ότι η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αμυνθεί.

• Είστε ΕξΑιρετικός  Επενδυτής;

Related posts