6 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 04/12/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 04/12/17

Τα σημαντικά νέα της Δευτέρας 04 Δεκεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Όποτε κάνεις κάτι, να ενεργείς σαν να σε παρακολουθεί όλος ο κόσμος” – Τόμας Τζέφερσον

 

Ε λ λ ά δ α 

• Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ελληνικά βλήματα που πωλήθηκαν στην Σαουδ. Αραβία, κατέληξαν στο Ισλαμικό Κράτος.

• Από την ημέρα που ο Νόμος Κατρούγκαλου ψηφίστηκε έως και το τέλος Νοεμβρίου, έκλεισαν 111.212 μπλοκάκια. Όπως διαφαίνεται, περισσότεροι από ένας στους τρεις αυτοαπασχολουμένους αναγκάστηκαν να κλείσουν τα βιβλία τους εξαιτίας των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποφύγουν τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

• Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι σε κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα τοποθετηθεί κανένας συγγενής του.

• Χωρίς επικουρική σύνταξη έχουν παραμείνει περίπου 16.500 συνταξιούχοι του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς το Ταμείο απέτυχε να καταβάλει εγκαίρως τη σύνταξη Δεκεμβρίου, που έως σήμερα καταβάλλεται στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

• Χρηστικός Οδηγός για τη ρύθμιση χρεών από 20.000 – 50.000 ευρώ μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δείτε ΕΔΩ.

• Σε επιχείρηση της Αστυνομίας στην Βάρκιζα, βρέθηκαν σε πολυτελή οικία, άνω των 130 κιλών κοκαΐνης και συνελήφθη ένας αλλοδαπός.

• Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό.

• Στην τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η πλειοψηφία στα νοικοκυριά, προβλέπει επιδείνωση στην οικονομική του κατάσταση, προφανώς διαψεύδοντας την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους στους προσεχείς 12 μήνες, επιδεινώνονται ελαφρώς τον Νοέμβριο, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -46 (από -44) μονάδες. Το 60% (από 58% στην προηγούμενη έρευνα) των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ μόλις το 2% (από 5% στην προηγούμενη έρευνα) προβλέπει μικρή βελτίωση. [σχόλιο TaxCoach: Τώρα ποιος ζει στην πραγματικότητα και ποιος σε έναν φαντασιακό κόσμο, οι καταναλωτές της έρευνας ή η κυβέρνηση που επαγγέλλεται ανάπτυξη και βελτίωση, βρείτε το εσείς]

• Πολλές αδικίες διαπιστώνονται με το Κοινωνικό Μέρισμα. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

• Στα πλαίσια αλλαγών του ΚΟΚ, σχετικά με τα πρόστιμα της Τροχαίας, θα καταργηθεί σε αυτά, η έκπτωση του 50% για όσους πλήρωναν εντός δεκαημέρου.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Στις ΗΠΑ πέρασε η φορολογική μεταρρύθμιση στην Γερουσία, με ψήφους 51-49. Μάλλον οι χρηματιστηριακές αγορές θα δουν την εξέλιξη αρκετά θετικά σήμερα, Δευτέρα. Βεβαίως περισσότερο μακροπρόθεσμα, υπάρχει ένα ερωτηματικό: με τις ευρείες φορο-περικοπές, τα κρατικά έσοδα θα περιοριστούν, ιδίως εάν η οικονομία γενικότερα δεν πιάσει τους επιθυμητούς στόχους ανάπτυξης. Τότε συνεπάγεται αύξηση των ελλειμμάτων και του χρέους, που ήδη συνιστούν μεγάλα προβλήματα, και σε αργότερο χρόνο, αύξηση της φορολογίας.

• Τον Νοέμβριο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη συνεχίζει την ανοδική του πορεία, αυξανόμενος οριακά, κατά 0,5 μονάδες (στις 114,6 μον.), στην καλύτερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2000. Στην ΕΕ καταγράφεται σταθερότητα (+0,1), με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 114,3 μονάδες, στην καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο του 2007.

• Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Νέα Υόρκη – Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

• Βρετανία: Σύμφωνα με νέα μεγάλου μεγέθους on-line δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail (σημειώνεται ότι ήταν εκ των μέσων ενημέρωσης που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του Brexit και όχι υπέρ της παραμονής), το 50% των Βρετανών τάσσεται υπέρ μίας δεύτερης ψηφοφορίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 35% θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση. Μόνο το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ενθουσιασμένο για το Brexit.

>>> Διαβάστε τάχιστα τα σημαντικότερα χθεσινά νέα, ΕΔΩ

Related posts