30 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 05/05/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 05/05/17

Τα σημαντικά νέα της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Τουρκικό Υπ.Εξ.: Απογοητευτική και πολιτική η απόφαση για την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών (που είχαν διαφύγει στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα στη γείτονα).

Έντονη κάμψη της κατανάλωσης σε λιανεμπόριο και καύσιμα. Η πτώση των πωλήσεων τον Απρίλιο ξεπέρασε το 10%.

ΕΕΤΤ: Πέντε έως έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας θα χωρά το φάσμα μετά το 2020.

Υπογράφηκαν συμφωνίες για ναυτιλία, ενέργεια και μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμ. Αραβικών Εμιράτων.

Τα χρέη ‘πνίγουν’ τα νοικοκυριά: Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Μάρτιο, που είναι ένας μήνας άνευ σημαντικών φορολογικών υποχρεώσεων, έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους €658 εκατ..

Κρυφό χρέος του Δημοσίου €1,9 δισ. σε ιδιώτες σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για χιλιάδες αιτήσεις επιστροφής φόρων που δεν έχουν εξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι, δεν θεωρούνται βεβαιωμένες οφειλές και δεν συνυπολογίζονται σε αυτές που ανακοινώνει κάθε μήνα το Γενικό Λογιστήριο.

Αυξήθηκαν κατά €4,9 δισ. οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ μέσα στο α΄ τρίμηνο.

Γ. Σταθάκης: Σε συνέντευξή του εξέφρασε την άποψη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να ξεκινήσει εντός του 2017.

Ο ESM ‘προσγειώνει’ τις ελληνικές προσδοκίες: Το εάν και σε ποιο βαθμό όλο αυτό οδηγήσει στο τέλος σε ελαφρύνσεις, δεν είναι κάτι που βλέπουμε στον ορίζοντα. Μετά λοιπόν το 2018 η ελάφρυνση χρέους και εάν.

Η Ελλάδα στην κορυφαία τριάδα της Ευρώπης με τις πλέον ακριβές τιμές καυσίμων, λόγω υπέρογκης φορολογίας.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

Νέα βουτιά για τις τιμές πετρελαίου.

Σε ζώνες ασφαλείας στη Συρία συμφώνησαν Ρωσία – Τουρκία – Ιράν, ωστόσο οι αντάρτες την απορρίπτουν.

Τον τελευταίο μήνα, έχουν συμβεί 5 εμπλοκές με στρατιωτικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, στην Αλάσκα, από Ρώσους.

Το Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε αναδιάρθρωση χρέους ύψους $70 δισ.. Στα δικαστήρια με ομολογιούχους.

Σουλτς: Να μη συμμετάσχουν οι Τούρκοι της Γερμανίας σε δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή.

Ηνωμένο Βασίλειο: Αναστάτωση προκλήθηκε στα ανάκτορα, μετά από σύσκεψη όλου του προσωπικού. Η κοινή γνώμη ανησύχησε για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Τελικά, γνωστοποιήθηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πάψει να ασκεί τις βασιλικές του – δημόσιες υποχρεώσεις από το φθινόπωρο, καθώς στις 10 Ιουνίου γίνεται 96 ετών και προφανώς δεν αντέχει. Στην απόφασή του αυτή, τυγχάνει της πλήρους στήριξης της 91χρονης βασίλισσας, η οποία θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

‘Πόλεμος’ έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας, καθώς οι ελβετικές αρχές επιδιώκουν να τιμωρήσουν όσους ρίχνουν φως στο τραπεζικό απόρρητο, ενώ η γερμανική φορολογική διοίκηση, αναζητεί στοιχεία φοροφυγάδων στην Ελβετία. Στην όλη διαμάχη, έχουν κατηγορηθεί για κατάσκοποι κλπ. Για παράδειγμα, συλληφθείς Ελβετός και κατηγορούμενος για κατασκοπία, είχε αποκτήσει στοιχεία γερμανών εφοριακών που εμπλέκονταν στην αγορά λιστών με πελάτες ελβετικών τραπεζών.

Η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο, η αιγύπτια Eman Ahmed, που ζύγιζε περισσότερα από 500 κιλά, έκανε χειρουργική επέμβαση στην Ινδία, μέσω της οποίας έχασε 325 κιλά. Στη συνέχεια έφυγε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μακροχρόνια θεραπεία.

Τάκος, το παραδοσιακό (και βασικά φθηνό, όπως το ελληνικό πιτόγυρο) μεξικάνικο φαγητό που τρώγεται με τα χέρια, με τορτίγια (πιτούλα) και γέμιση συνήθως κιμά ή κοτόπουλου, πουλήθηκε $7.000 (μόλις ένας). Αυτό έγινε σε φιλανθρωπική εκδήλωση σε ξενοδοχείο στο Μεξικό. Ο συγκεκριμένος τάκος, ήταν διάσημου σεφ και είχε γέμιση καβούρι, βοδινό κρέας, χαβιάρι, μαύρη και άσπρη τρούφα. Η τιμή εκκίνησης ήταν $500 αλλά έφτασε στα $7.000 που πλειοδότησε ο αμερικανός Μάικ Πάτερσον. Ο νικητής ωστόσο δεν θέλησε να το δοκιμάσει και αντ’ αυτού, χάρισε το πανάκριβο τάκος σε δύο πελάτες του ξενοδοχείου.

Related posts