30 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 06-07/05/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 06-07/05/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββατοκύριακου 6-7 Μαΐου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ έναντι Σύριζα (με 14 π.μ.) – Ιστορικά χαμηλά για τον Αλέξη Τσίπρα.

 Μια μάλλον θετική δήλωση του Εμ. Μακρόν, που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία σήμερα Κυριακή, για ρύθμιση του χρέους μας. Είπε ότι είναι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, του σχεδίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί; Διότι το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο. Για αυτό πρέπει να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουμε εκεί.

ΔΕΗ: Πάνω από €250 εκατ. το κόστος των ρευματοκλοπών.

Μητσοτάκης: Δεν θα κάνω απολύσεις στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο χάνει €300 εκατ. τον χρόνο από το λαθρεμπόριο ποτών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης για 150 χιλ. ανέργους.

Η Αστυνομία έπιασε 19 μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, ασύλληπτοι οι αρχηγοί.

Κλειστά τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή, κατά της απελευθέρωσης (του να είναι δηλαδή ανοιχτά τις Κυριακές).

Κυπελλούχος Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε χθες επί της ΑΕΚ με 2-1. Προηγήθηκαν εκτεταμένα και έντονα επεισόδια πριν τον τελικό.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

Η Berkshire, η επενδυτική εταιρία του W, Buffett, έχει $90 δισ. σε ρευστό, παρόλο που όπως είπε ο ίδιος ο μεγαλοεπενδυτής, σιχαίνεται το ρευστό. Αυτό βέβαια κωθώς είναι value investor, σημαίνει ότι στην παρούσα φάση δεν βρίσκει εταιρίες με προοπτική και νορμάλ ή χαμηλά αποτιμημένες.

Επιτάχυνε η ανάπτυξη των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 4,4%, χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του ’07.

Η ανάπτυξη του τομέα μεταποίησης στη Βρετανία, σε υψηλό τριών ετών.

Η Βόρειος Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ και Ν. Κορέα ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ‘ηγέτη’ τους, Κιμ Γιονγκ Ουν, με βιοχημικές ουσίες.

Η Γαλλία ψηφίζει για Πρόεδρο. Λογικά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Μακρόν θα κερδίσει τη Λεπέν, λαμβάνοντας περίπου 60%. Η συμμετοχή των πολιτών κατά τις πρώτες ώρες ήταν χαμηλή.

Κίνα: Τέθηκε σε χρήση, το C919, το πρώτο μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος αποκλειστικά κινεζικής κατασκευής (100% Made in China – Βλ. εικόνα κάτω).

Related posts