28 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 14-15/04/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 14-15/04/17

Τα σημαντικά νέα της Παρασκευής και Σαββάτου 14-15/04/2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ελλάδα

Τσίπρας από την Κέρκυρα που βρίσκεται: Θα ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες.

Μητσοτάκης: Η Ανάσταση της χώρας εξαρτάται από τις δικές μας αποφάσεις.

Νέα επίθεση σε 1,67 εκατ. φορολογούμενους από την ΑΑΔΕ: «Σαφάρι» για είσπραξη €2,7 δισ. παλαιών χρεών. Κατασχέσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αυτόματες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμοί ακινήτων.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε την σεζόν όντας στο Top-20 των πέντε κυριότερων στατιστικών κατηγοριών του ΝΒΑ! Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Giannis να έχει 22,9 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο! Ολοκλήρωσε έτσι την χρονιά στη 14η θέση των σκόρερ, στη 15η θέση των ριμπάουντερ και όντας ο 18ος καλύτερος πασέρ, ο ένατος «κλέφτης» και ο πέμπτος στα κοψίματα του ΝΒΑ!

Εξωτερικό

Η Sheila Abdus-Salaam, πρώτη μαύρη ανωτάτη δικαστίνα, βρέθηκε νεκρή στην όχθη ποταμού στο Χάρλεμ. Το σώμα της δεν έφερε τουλάχιστον κάποιο εμφανές τραύμα και η ιατροδικαστική υπηρεσία θα αποφανθεί για τα αίτια του θανάτου της.

Συρία: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι λόγω εμπλοκής σε συμφωνία εκκένωσης.

DW: Σε κλίμα πόλωσης το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Ιταλία: Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν, που ανήκε στον Σ. Μπερλουσκόνι, πωλήθηκε σε κινέζους επενδυτές έναντι περίπου €800 εκατ.. Βέβαια τα τελευταία χρόνια, η Μίλαν δεν είχε πάρει τίτλους.

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή της Κορέας. Εντείνονται οι φήμες ότι το καθεστώς της Β. Κορέας θα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ που έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς έχει πάει και αμερικάνικο αεροπλανοφόρο. Ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί ότι αν δεν αποσυρθούν, σημαίνει πόλεμο και δίδει έμφαση ότι είναι έτοιμη και για πυρηνική επίθεση. Η Κίνα εξακολουθεί να καλεί σε συνεννόηση, δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα κερδίσει από μια πολεμική αναμέτρηση.

Ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό και νταλίκα παρουσιάζει φέτος η TESLA MOTORS.

12χρονος στις ΗΠΑ βραβεύεται για το project που διερεύνησε πως ορισμένες ουσίες που περιέχονται στα πράσινο τσάι, καταπολεμούν ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τον καρκίνο. Ουσιαστικά τι έκανε; Έβαλε δυο ομάδες σκουληκιών να εκθέτονται στους ίδιους καρκινογεννετικούς παράγοντες αλλά στην μία ομάδα έδιδε ουσίες που περιέχονται στα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Η μία ομάδα ανέπτυσσε καρκίνους ενώ η άλλη που ελέμβανε τις ουσίες του πράσινου τσαγιού, όχι.  To prοject του, τράβηξε το ενδιαφέρον πανεπιστημίων.

>>> Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά!

Related posts