28 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 17/05/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 17/05/17

Τα σημαντικά νέα της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α

• Γενική απεργία σήμερα, ωστόσο τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, θα λειτουργήσουν σχεδόν κανονικά.

• Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος έστειλε Επιστολή στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο Ρος αναφέρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα ακολουθηθεί μια διαφανής και ανταγωνιστική διαδικασία όπως και ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα Calamos που περιλαμβάνεται μεταξύ των διεκδικητών.

• Απεβίωσε ο Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, σε ηλικία 93 ετών.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

• Θέμα στις ΗΠΑ που ο Τραμπ μοιράστηκε απόρρητα στοιχεία για φανατικούς ισλαμιστές με την Ρωσία. Ο Τραμπ επιχειρηματολογεί ότι είχε κάθε δικαίωμα να μοιραστεί στοιχεία για την τρομοκρατία με τη Μόσχα.

• Ο Τραμπ συνάντησε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, σε μια συνάντηση διάρκειας μόλις 20 λεπτών (πολύ μικρή), ένδειξη του πως έχουν χειροτερεύσει οι σχέσεις των δύο χωρών. Πάντως ο Τραμπ δήλωσε ότι ‘επιβεβαιώνουμε στην Τουρκία την υποστήριξή μας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας της ISIS και του PKK’.

• Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, ο θάνατος ενός 16χρονου μαθητή από την Νότιο Καρολίνα, που κατέρρευσε στην τάξη του τον προηγούμενο μήνα, οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης (συνήθως έπινε τρεις καφέδες ημερησίως και ενδεχομένως και άλλα όπως αναψυκτικά που περιέχουν και αυτά καφεΐνη), που συνέβαλε στην εκδήλωση καρδιακής αρρυθμίας.

• ΗΠΑ: Ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο βιοπροσθετικό ‘ωάριο’ με τεχνολογία εκτύπωσης 3D, το οποίο εμφύτευσαν σε ποντίκι που ήταν άγονο, και αφού ζευγάρωσε, εντέλει κυοφόρησε επιτυχώς δύο ποντικάκια. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μπορεί να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους, στην ερχόμενη πενταετία.

• Η Αίγυπτος πρόκειται να αποκτήσει νέα ‘πρωτεύουσα’ (δεν έχει βρεθεί όνομα ακόμα) στην έρημο ανατολικά του Καΐρου, αφού μετά από συμφωνία με κινέζικες κρατικές επιχειρήσεις, θα αναπτύξουν ένα μέγα project, που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τους κινέζους. Αναμένεται να συμμετάσχουν εταιρίες από Ινδία και Σαουδική Αραβία. Ο προϋπολογισμός του στην Α΄ φάση (η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας) θα ανέλθει σε $45 δισ.. Στη νέα πόλη θα μεταφερθεί η κρατική Διοίκηση. Βλ. μακέτα της νέας πόλης κάτω:

Related posts