2 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 23/09/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 23/09/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α 

• ΕΣΕΕ: Άνω του €1,3 δισ. ετησίως η ζημιά από λαθρεμπόριο σε καύσιμα, καπνό, αλκοόλ.

• Η κυβέρνηση παρουσίασε σαν νίκη, το ότι η Eldorado πήρε πίσω το τελεσίγραφο για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα, το «αντάλλαγμα» που λέγεται ότι πήραν οι Καναδοί για να αναστείλουν την απόφασή τους, ήταν η κυβερνητική δέσμευση ότι θα πάρουν σύντομα, την επίμαχη άδεια. Ο χρόνος θα δείξει ποια η αλήθεια.

• Η Al Rayyan του Κατάρ, ανακοίνωσε το πάγωμα των επενδύσεών της στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: Το κράτος του Κατάρ όπως και κάθε κράτος κατά καιρούς, αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεών του, δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσο μάλλον δυσφήμιση, παρά μόνο στην Ελλάδα. … Μερικοί, δεν επιθυμούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. … Παρατηρώντας την ελληνική πραγματικότητα, και δη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις επενδύσεις του Κατάρ, αλλά σε όλους του επενδυτικούς κλάδους και με άλλους επενδυτές, ξένους και μη. Μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς ότι η στάση της Ελλάδος προς του επενδυτές είναι αρνητική. … Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις.

• Ανακλήθηκε η άδεια χρήσης παραλίας και αιγιαλού, του γνωστού (και πολύ ακριβού) εστιατορίου NAMMOS, στην Μύκονο. Η ανάκληση έγινε επειδή η επιχείρηση παραβίασε τους όρους της μίσθωσης και συγκεκριμένα, επειδή και συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου η επιχείρηση κατασκεύασε μεταλλική εξέδρα και διάδρομο επιφάνειας 236 τ.μ., στο πλαίσιο εκδήλωσης.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

• Πόλεμος δηλώσεων Τραμπ και Κιμ: Ο Τραμπ τουίταρε ‘Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι προφανώς παράφρων που δεν τον νοιάζει να κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί ή να τον σκοτώνει, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα’ και ο Κιμ απάντησε: Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με “συνέπειες που δεν θα περιμένει”, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. “Θα τιθασεύσω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά”, συνέχισε. Και πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι “ακατάλληλος” για να διαθέτει το “προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας”, και ότι είναι “σίγουρα κακοποιός, γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά πολιτικός”.

• Με όλη την παραπάνω ένταση, η Βόρειος Κορέα άφησε να εννοηθεί ότι σε “απάντηση”, θα κάνει δοκιμή της βόμβας υδρογόνου και εκτός επικράτειάς της, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο υπ.εξ. των ΗΠΑ, Τίλερσον, που έως σήμερα ήταν η συμβιβαστική και ήπια φωνή στα της Β. Κορέας, είπε σχετικά ότι εάν η Β.Κ. πράξει κάτι τέτοιο, είναι πλέον στην απόφαση του Τραμπ, η ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης.

• Η Ισπανία αναπτύσσει μεγάλη αστυνομική δύναμη στην Καταλονία, για να εμποδίσει το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.

• Σε εκλογικούς ρυθμούς η Γερμανία: αναμένεται να επικρατήσει η Μέρκελ του Σουλτζ. Ανησυχία, από την άνοδο της ακροδεξιάς στην τρίτη θέση.

• H Τουρκία προσανατολίζεται στο να στείλει στρατεύματα εντός του Βορείου Ιράκ, προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος των Κούρδων της περιοχής, για ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Είστε ΕξΑιρετικός  Επενδυτής;

 

Related posts