29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων ΙΚΑ από το site του προσεχώς

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων ΙΚΑ από το site του προσεχώς

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων ΙΚΑ από το site του προσεχώς: ο Οργανισμός προχωρεί στην κατάργηση της αποστολής του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος στις οικίες των συνταξιούχων.Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων ΙΚΑ από το site του προσεχώς

Αναλυτικότερα, από τις αρχές του Ιουνίου, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από το site του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι λοιπόν;
Πρέπει να μπαίνουν στην ειδική εφαρμογή που βρίσκουν στο site του ΙΚΑ, στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ» και να καταχωρήσουν τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ.

Σε αυτή την εφαρμογή, θα έχουν πρόσβαση αρχικά (έως το τέλος Ιουνίου), οι συνταξιούχοι που διαθέτουν Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Αυτός, αναγράφεται στο Τρίμηνο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων που λαμβάνουν.

Πρόσβαση στην εφαρμογή θα έχουν και οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν έχει γνωστοποιηθεί ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ, από τον Ιούλιο και εντεύθεν. Την πρόσβαση θα τη έχουν είτε με τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την εφορία, είτε με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον όμως αυτοί έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ, ανέφερε ότι με την μηνιαία αυτή ενημέρωση, εξασφαλίζεται η έγκαιρη πληροφόρηση των συνταξιούχων, εξοικονομούνται πόροι με τη μειωμένη προσέλευση των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα του Οργανισμού και υποστηρίζεται η εύρυθμη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
ΙΚΑ: από 1 Ιουλίου 2014 καθίσταται Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης

Related posts