4 Μαΐου 2024

Ενισχύσεις έως €5,99 εκατ. για 459 παραγωγούς μέσα από προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό

Ενισχύσεις έως €5,99 εκατ. για 459 παραγωγούς μέσα από προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό

Ενισχύσεις έως €5,99 εκατ. για 459 παραγωγούς μέσα από προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό, μετά από αποφάσεις  που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.Ενισχύσεις έως €5,99 εκατ. για 459 παραγωγούς μέσα από προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό

Αυτές οι ενισχύσεις, εντάσσονται στα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού και αμιψεισποράς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Οι δικαιούχοι παραγωγοί θα ενημερωθούν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τους εντός 10 ημερών για να υπογράψουν τις συμβάσεις υλοποίησης των προγραμμάτων στα οποία έχουν ενταχθεί.

Όσοι εφαρμόσουν τα προγράμματα για μια 2ετία θα λάβουν συνολικά ενισχύσεις ύψους €2,42 εκατ., ενώ με 5ετή εφαρμογή οι ενισχύσεις φτάνουν στα €5,99 εκατ..

Ο μέσος όρος ενίσχυσης ανέρχεται ανά παραγωγό στα €5.281 για διετή εφαρμογή και στα €13.025 για την πενταετή.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται με πλήρη ανάλυση, οι δικαιούχοι του κάθε προγράμματος ανά νομό καθώς και τα ποσά ενίσχυσης που αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους 459 αγρότες που εντάχθηκαν στα δυο προγράμματα.

Δείτε τον πίνακα, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Που βρίσκεται η Κρυφή Είσοδος στο ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά;

Θέλετε να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητά σας; Δείτε εδώ!

Άλλες σημαντικές ειδήσεις…

Related posts