25 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό βίντεο! Η ναυπήγηση ενός υπερκρουαζιερόπλοιου από την αρχή

Εντυπωσιακό βίντεο! Η ναυπήγηση ενός υπερκρουαζιερόπλοιου από την αρχή

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να δείτε σε λίγα λεπτά, σε γρήγορη κίνηση την ναυπήγηση ενός υπερκρουαζιερόπλοιου. Το ακόλουθο βίντεο αφορά στη ναυπήγηση ενός υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, που κόστισε $648 εκατ. και μεταξύ άλλων έχει και ορισμένες σημαντικές καινοτομίες, όπως π.χ. ένα “χαλί αέρος” και ορισμένες καμπίνες (σουίτες) με σημαντικά πολυτελή χαρακτηριστικά…

Το AIDAprima είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε από την ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries για λογαριασμό γερμανικής εταιρείας. Είναι ένα πραγματικά μεγάλο σκάφος, με μήκος 300 μέτρα, πλάτος 37,6 μέτρα και βύθισμα 8 μέτρων (!).

Το κρουαζιερόπολοιο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 3.300 επιβάτες. Είναι το πρώτο πλοίο που θα διαθέτει ένα σύστημα της Mitsubishi, το Mitsubishi Air Lubrication System (MALS). Το MALS λοιπόν διαμορφώνει φυσαλίδες αέρα που καλύπτουν την καρίνα του πλοίου σαν ένα “χαλί αέρος”, μειώνοντας συνεπώς την τριβή μεταξύ της καρίνας και του νερού της θάλασσας όταν πλέει. Κατόπιν αυτού, μειώνεται αρκετά η κατανάλωση καυσίμων και η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Το AIDAprima είναι επίσης εξοπλισμένο με ανεπτυγμένα φίλτρα, έτσι ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τις εκπομπές βλαβερών ρυπαντικών σωματιδίων.

Οι 32 σουίτες του διαθέτουν 53m² έκαστη και έως 82m² ‘ιδιωτική’ βεράντα καταστρώματος και ηλιοθεραπείας. Κάθε σουίτα διαθέτει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, σαλόνι, δύο μπάνια και μια μεγάλου μεγέθους ντουλάπα.

Βλέποντας το βίντεο, θα δείτε ότι το πλοίο κατασκευάζεται ‘τουβλάκι’ – ‘τουβλάκι’ και τμηματικά. Θυμίζει κάπως, την κατασκευή με Lego, στο πολύ πιο σύνθετο βέβαια.

Απολαύστε το βίντεο…

>>><<<

••• Μπορείτε να γίνετε Ανταγωνιστικότεροι. Το οφείλετε στο μέλλον σας!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts